Reklam
Kategoriler: İç Açı

Aileler şikayetçi olmamıştı: Çocuk istismarcısı öğretmene 36 yıl hapis

Reklam

Mahkeme, çocukların ailelerinin şikayetçi olmadığı öğretmen A.D.’yi 3 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 36 yıl hapse çarptırdı.

DHA’nın aktardığı habere göre, Diyarbakır’da bir ilkokulda ücretli öğretmenlik yapan A.D., 2 Mayıs 2016 tarihinde kimsenin olmadığı bir sınıfta öğrencisine cinsel istismarda bulunurken yakalandı. Olayın polise haber verilmesi üzerine A.D. gözaltına alındı, ardından da tutuklandı.

Soruşturma kapsamında okulda ifadeleri alınan 4 çocuk, öğretmenlerinin kendilerine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı.

Savcılıktaki ifadesinde okul müdürünün kendisini odasına çağırıp, cinsel istismar olayı ile ilgili hakaret ettiğini söyleyen A.D.,iddiaları reddetti ve bütün hareketlerini öğretmen, anne ve baba şefkati ile yaptığını öne sürdü.

48 YIL HAPİS CEZASI İSTENDİ

Hazırlanan iddianamede, şüpheli A.D.’nin 7 yaşındaki 4 öğrenciye karşı “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan 48 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.Çocukların yaşları çok küçük olduğu için yapılan cinsel davranışları tam olarak algılayamadığı belirtilen iddianamede, çocukların utandıkları ve çekindikleri için olayları kısıtlı ve kısmen anlatabildikleri kaydedildi. A.D.’nin, çocukların anlatabildikleri olaylar dışında da değişik zamanlarda birden fazla kez cinsel istismar eylemlerinde bulunduğu belirtilen iddianamede, çocukların ve tanık ifadelerinde bu konuda kanaat oluştuğu ifade edildi.

‘POLİSLER BANA SAPIK MUAMELESİ YAPTI’

İddianamenin kabulünün ardından tutuklu sanık A.D.’nin yargılaması Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Savunmasında öğrencilere cinsel içerikli davranışta bulunmadığını öne süren sanık, şu ifadeleri kullandı:

“Polisler bana sapık muamelesi yaptı. Yöneltilen suçlamalardan sonra istifa ettim. Polisler, ifade alırken sürekli dayatmada bulundu. Çocukları velilerinin bilgisi, görgüsü kapsamında bir baba, ağabey şefkatiyle öpmüş olabileceğimi söyledim. Sorgu hakimi de sapıkmışım gibi muamele gösterdi”

Duruşmada ifadesi alınan çocukların aileleri sanıktan şikayetçi olmadıklarını bildirdi.

‘SANIĞIN AİLESİ, ÇOCUKLARIN AİLESİYLE GÖRÜŞME YAPMIŞ’

Sanık öğretmeni öğrencisine cinsel istismarda bulunurken yakalayan H.Ş. ise tanık olarak verdiği ifadesinde “Sanığın ailesi, çocukların ailesi ile görüşmüş. Bizimle görüşmek için aracı gönderdiler, kabul etmedik” dedi.

36 YIL HAPİS CEZASI

Kararını açıklayan mahkeme, sanık A.D.’yi bir çocuğa karşı işlediği iddia olunan cinsel istismar eyleminden beraat ettirdi. Sanığı 3 çocuğa karşı ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, A.D.’nin pişmanlık duymayışı ve cezanın geleceği üzerindeki etkisini dikkate alarak herhangi bir indirim uygulamadı. Sanığın suçları memuriyet yetkisini kötüye kullanarak işlediğini ifade eden mahkeme, A.D.’nin cezalarının infazından sonra işlemek üzere 12 yıl boyunca memuriyetten men edilmesine karar verdi.

Reklam

Önceki Haberler

Yürüyelim…

Sandıklar kapandığına, seçimler geride kaldığına göre, seçmen yerine konulanların tam da bugün yurttaş olduğunu göstermesi,…

12 Mayıs 2024 07:17

Bu ülkeye Bahriye Üçok’lar gerek

Laiklik mücadelesini her türlü tehdit ve baskıya rağmen canı pahasına kararlılıkla sürdüren, Türkan Saylan’ın sözleriyle…

12 Mayıs 2024 06:44

Eğitim – İş Bursa Şube’de Genel Kurul başladı: Mücadele bitmeyecek

Eğitim – İş Bursa Şubesi 7. Olağan Genel Kurul toplantısı Ördekli Kültür Merkezi’nde başladı. Yeliz…

11 Mayıs 2024 18:21

Erzurum’da belediye başkanı istibdat rejimini ilan etti: Gazetecilerin kitaplarının standa konulmasına yasak!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği kitap fuarında Kırmızı Kedi Yayınevi’ne ait gazeteciler Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu,…

11 Mayıs 2024 17:55

Şamil Tayyar: Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında MİT devrede

Eski AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. Tayyar, "Ankara…

11 Mayıs 2024 15:20

Gençlik beş ilde laiklik buluşmaları düzenliyor: Karanlığa teslim olmayacağız!

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler Türkiye'nin farklı noktalarında "Laiklik Özgürlüktür" başlıklı etkinlikler düzenliyor.

11 Mayıs 2024 12:00
Reklam