Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Cumhur İttifakı’nın küçük ortağından açıklama: Bazı kesimler fitne ateşi yakmaya çalışıyor

Reklam

AKP ile MHP’nin ‘Cumhur İttifakı’na AKP listelerinde yer alarak destekleyeceği öne sürülen BBP’den “İttifaka en üst düzeyde katkıyı hangi şekilde sağlayacaksak o şekilde katılacağız” açıklaması geldi.

AA’ya konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP ve MHP arasında süren ittifak çalışmalarını olumlu karşıladıklarını, desteklediklerini, ittifakın yanında  olduklarını ve içinde olacaklarını daha önce ifade ettiklerini söyledi.

Mustafa Destici, şöyle devam etti:

“Önce bu teklif bir yasalaşsın. Seçim sathı maili bir gelsin. İttifak edecek partiler AK Parti, MHP, BBP yetkilileri genel başkanlar düzeyinde otururlar, konuşurlar ve partilerin bu ittifakın içerisinde hangi şekilde yer alacağına karar verirler. Müzakere edilir, partilerin genel kurulları, yönetim kurulları buna karar verirler. Bu süreçleri müzakere ettikten sonra partimizin yetkili kurullarında BBP’nin seçime hangi şartlarda gireceğine, bu ittifakın içerisinde hangi şekilde yer alacağına o zaman karar vereceğiz.”

Destici, bugünden bunu konuşmanın erken olduğunu düşündüğünü de belirtip, “Çünkü özellikle cumhur ittifakından rahatsız olan bazı kesimler, bir fitne ateşi yakmaya çalışıyorlar. Biz, bugüne kadar bu fitne ateşine odun taşımadık, bundan sonra da taşımayacağız. İttifakta yer alan siyasi partilerimizle uyum içerisinde müzakere ederek, sabırlı bir şekilde, suhulet içinde bu süreci tamamlayacağız.” dedi.

“NİYE RAHATSIZ OLUNSUN?”

BBP’nin ittifaka nasıl katılacağına ilişkin ise “Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimleri yaşayıp, göreceğiz. Oradan çıkan bir tablo da yol göstericilik yapabilir.” diyen Destici, “BBP olarak bu ittifaka en üst düzeyce katkıyı hangi şekilde sağlayacaksak o şekilde yer alacağız. Bu AK Parti ve MHP açısından da böyledir. Yani BBP’nin amblemini koyduğunda ekstradan bu ittifaka yüz binlerce ya da milyonlarca oy getireceği görülürse BBP’nin ambleminin orada olmasından niye rahatsız olunsun ki? Tam tersine fayda umulur. Bunu ortaya koyacak süreçtir. Yani yerel seçimler var, daha sonra yapılacak olan saha çalışmaları var. Bütün buradan elde edilecek veriler bunu netleştirecektir. Onun için şimdiden bununla ilgili bir değerlendirme yapmamın çok erken olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

http://gazetemanifesto.com/2018/01/19/bbp-secmenini-kandirdi/

http://gazetemanifesto.com/2018/02/22/bbp-ittifaka-katilacagini-acikladi/

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam