Reklam
Kategoriler: İç Açı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Akademisyenler ‘yerli ve milli’ bir anlayışa sahip olmalıdır

Reklam

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye İş Ahlakı Zirvesi’nde konuştu. Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği’nin (İGİAD) düzenlediği etkinlikte onur konuğu olan Oktay ”Kamu kurumları ve akademi dünyası gibi topluma temas eden yerlerde çalışan insan kaynağının, bilgi ve beceriyle beraber yerli ve milli bir anlayışa da sahip olması elzemdir.” ifadelerinde bulundu.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen İş Ahlakı Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Temmuz ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. 17 25 Aralık ve 15 Temmuz’un kendileri için öğretici olduğunu ifade eden Oktay ”Kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir anlayışın, FETÖ, PKK gibi terör örgütü uzantılarının, kurum ve kuruluşlarımızda, üniversitelerimizde hâkim olmalarına izin veremeyiz.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sistemi de değinen Oktay, ”Zayıf koalisyon hükümetleri ve iktidar boşluğu oluşmasına izin vermeyecek, kalıcı istikrar sağlayan yeni bir hükümet sistemine geçilmiştir.” sözlerine yer verdi.

Oktay’ın açıklamasından diğer önemli kısımlar şöyle:

”Yeni ve köklü reform dalgası ile merkeziyetçi, vatandaşa kapalı, bürokratik hiyerarşik bir yönetim yapısı yerine; yerelin güçlendiği, etkin, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim yapısı hedeflemekteyiz. Biz her zaman şuna inanıyoruz. Aslolan, bu millete hak ettiği hizmeti vermektir. Bütün mesele insanımıza hizmetkâr olabilmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yönetim kadrolarımız, karar alıcılarımız işte böyle bir sorumluluğu üzerinde taşıyor. ”

”Kamu sektöründe emek veren her kesimin talepleri yerine getirilmiş, sayıları 1 milyonu aşan taşeron işçi ve 300 bin sözleşmeli personel kadroya geçirilmiştir. Kamu hizmetlerini tüm vatandaşlarımız için daha erişilebilir ve kolay kılmak amacıyla çağdaş kamu hizmeti anlayışı çerçevesinde e-devlet uygulamaları hayata geçirilmektedir. Bugün, 40 milyonu aşkın kullanıcı, 474 kurumun 3 bin 942 farklı hizmetinden ‘e-Devlet Kapısı’ üzerinden faydalanmaktadır. En geç bir yıla kadar tamamlanması planlanan proje kapsamında, vatandaşla devlet ilişkisi artık beyan esaslı bir hale gelecektir. Vatandaşlarımız hizmet almak için kapı kapı dolaşıp belge toplamayacaktır”

Reklam

Önceki Haberler

Eskişehir’de asgari ücret yürüyüşüne saldıran kişi AKP Kadın Kolları’nda yönetici çıktı

CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu’nun 19 Temmuz Cumartesi düzenlediği…

21 Temmuz 2025 18:29

AKP’li bir başkandan daha Murat Çalık çağrısı: Tutuksuz yargılanmalı

AKP'li Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, cezaevinde yaşadığı sağlık sorunları ve daha önce…

21 Temmuz 2025 18:16

İdarenin takdir yetkisi kullanıldı: Rektörden makam odasına 7 milyon TL’lik tadilat yaptı

Rektör Kurtuluş Karamustafa'nın odasında gerçekleştirilen 7 milyon TL’lik tadilat, Yükseköğretim Kurulu’na şikayet edildi. YÖK, yapılan…

21 Temmuz 2025 16:59

AKP’li başkan yardımcısı, oğlu mülakatta elenince partisine isyan etti

Oğlu MSÜ mülakatında elenen AKP’li Ayşe Cankurtaran, yıllarca hizmet verdiği partisine “Hakkımız yendi” diyerek tepki…

21 Temmuz 2025 16:50

ABD temsilcisi Tom Barrack: Güçlü ulus devletler İsrail için bir tehdittir

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack, "Güçlü ulus devletler bir tehdittir. Özellikle…

21 Temmuz 2025 16:43

Bakan Tekin’den LGS soruşturması hakkında açıklama

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den LGS'de şaibe iddialarına ilişkin açıklamasında 29 kişi hakkında soruşturma açıldığını…

21 Temmuz 2025 15:29
Reklam