Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Sınır ordusu' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin 'Sınır ordusu yok açıklaması'nı değerlendirdi. 'Bu süreci takip edeceğiz' dedi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan 'Sınır ordusu' açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD’nin ‘Sınır ordusu yok açıklaması’nı değerlendirdi. ‘Bu süreci takip edeceğiz’ dedi.

Kalın’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“ABD’nin YPG ve PYD’ye verdiği desteğin yanlış olduğunu söyledik. Türkiye’ye doğrudan tehdit oluşturacak bir yapılanmadır, Suriye’nin toprak bütünlüğüne balta vuracak bir adım olacaktır. Irak Başbakanı da bu konuda tepkilerini dile getirdi. Dışişleri Bakanımızın ABD’li mevkidaşıyla yaptığı görüşmeler üzerine bugün yanlış açıklama yapıldığı dile getirildi. Biz bu süreci takip edeceğiz. Gerçekten böyle bir güç oluşumunun söz konusu olmadığı mı yoksa sahada bir oluşum var da ismimi değiştirildi, bakacağız.”

“Afrin, Mümbiç veya başka noktalarda Türkiye’nin kendi güvenliğine yönelik atacağı adımlar asla Suriye’deki Kürtlere karşı değildir. PYD ve YPG Suriye Kürtleri’ni temsil etmez. Daha dün Kürt Ulusal Konsey Temsilcisinin yaptığı açıklama var. Onlar da bu örgütten rahatsız.”