Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Donetsk Halk Cumhuriyeti Başkanı Zaharçenko patlamada hayatını kaybetti

Reklam

Ukrayna’da tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Başkanı Aleksandr Zaharçenko’nun, Donetsk’in merkezinde meydana gelen bir patlamada hayatını kaybettiği açıklandı.

Sputnik’e konuşan Donetsk Halk Cumhuriyeti (DNR) güvenlik ekibinden bir kaynak, “DNR Başkanı Aleksandr Zaharçenko, Separ kafesinde meydana gelen patlama sonucu hayatını kaybetti. Gelir ve Vergiler Bakanı Timofeyev de yaralandı” diyerek olayı doğruladı.

DNR lideri Aleksandr Zaharçenko’nun konutuna yakın bir mesafede bulunan ve cafe-restoran olduğu belirtilen yerde meydana gelen patlamada en az 3 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Zaharçenko, 2014 yılında Ukrayna’nın başkenti Kiev’de ABD ile AB’nin varılan siyasi anlaşmaya uymaması sebebiyle aşırı sağcıların düzenlediği protestolar sırasında Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç’in devrilmesinden sonra Donetsk milis güçlerine katılmış ve Kasım 2014’te Donetsk Halk Cumhuriyeti’ne Başkan olarak seçilmişti.

ABD, seçimlere dair, silahların gölgesinde yapılan seçimleri tanımayacağını açıklamış ve Rusya’yı silahlı ayrılıkçıları kışkırtmakla suçlamıştı. Seçimlerin Moskova’nın lehine olduğu belirtilen ABD, seçimlerin hemen ardından Rusya’nın Ukrayna sınırlarına asker ve ağır silah konuşlandırmıştı.

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı ise Donbas’taki seçimleri kabul edip tanıyarak, Ukrayna’nın güneydoğu sakinlerinin seçimlere yüksek katılımları nı kutlamıştı.

Aleksandr Zaharçenko, Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı olduğu iddia edilen ayrılıkçıların tek taraflı olarak ilan ettiği Donetsk Halk Cumhuriyeti (DHC) başkanlık seçimlerini oyların yüzde 75.5’ini alarak kazanmıştı.

Bu haber en son değiştirildi 31 Ağustos 2018 19:32 19:32

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam