Doğu Guta'da cihatçılar sivillerin çıkışını engelliyor

Suriye ordusunun El Nusra ve diğer örgütlere operasyonlarını arttırdığı Doğu Guta'da cihatçılar sivillerin çıkışına izin vermiyor.

Doğu Guta'da cihatçılar sivillerin çıkışını engelliyor

Suriye’de cihatçıların kontrolündeki Doğu Guta’da ordu peş peşe yaptığı operasyonlarla ilerleme kaydederken, bölgede bulunan El Nusra ve diğer cihatçı çeteler sivilleri canlı kalkan olarak tutmaya devam ediyor.

SANA‘nın aktardığına göre, tahliye edilecek sivillere acil tıbbi yardımların yapılması ve daha sonra geçici ikamet merkezlerine aktarılmaları için uzman ekiplerle birlikte ambulans araçları ve otobüslerin bekletildiği Vafidin Bölgesinde, dün yine çıkmak isteyen vatandaşlar cihatçı çetelerce silah zoruyla engellendi.

Ajansın muhabiri, 27 Şubat tarihinden beri ilan edilen insani mola kapsamında operasyonların saat 09:00’da başlamasından sadece iki saat sonra, bölgeden çıkmak isteyen sivillerin saflarında dehşet saçmak ve çıkmalarını önlemek için insani koridora keskin nişansı silahları ve havan roketleriyle saldırı düzenlendiğini belirtti.

Öte yandan bölgede operasyonlarına 1 haftadır devam eden Suriye ordusu, cihatçıların kontrolündeki bir çok kasabayı geri almayı başardı.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/22/mercek-dogu-guta-operasyonu-cihatcilarin-samda-son-nefesi-1/

http://gazetemanifesto.com/2018/02/27/dogu-guta-operasyonu-cihatcilarin-samda-son-nefesi-2/