Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan: Çankaya, Kadıköy, Şişli ve Beşiktaş’taki seçmen Türkiye’nin kaymağını yiyor

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasında Fırat’ın doğusuna operasyon konusuyla ilgili olarak, toplantı sonrası başlayacak MGK’da konunun ele alınacağını belirtip, “Çok önemli kararlar alınacak” dedi.

Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili konuşurken de İstanbul ve Ankara’da belediyeleri AKP tarafından yönetilmeyen kimi ilçelerde yaşayanları hedef alarak “Türkiye’nin kaymağını yemek” ve “Türkiye gerçeklerinden haberdar olmamak”la itham etti.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Sancaktepe’de düşen helikopterde hayatını kaybeden askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı askerimize Rabbim’den şifa niyaz ediyorum.

DOĞU AKDENİZ’DE PETROL ARAMASI

Akdeniz’de son dönemdeki arama faaliyetleri nedeniyle sorunlar çıkar çaltışmalarının konusu olmaya başlamıştır. Arkasına Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın davranışları tehlike kaynağı haline gelmiştir. Ülkemizi 12 mil meselesinde Ege’ye ayak basamaz, Kıbrıs’ta kendi haklarını savunamaz duruma getirme girişimleri beyhudedir. Buna engel olmak isteyenlere hadlerini bildirmekte kararlıyız.”

KARADENİZ’DEKİ GERGİNLİK

Karadeniz’de başka bir gerilim tırmanıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki hadiselerin yeniden alevlenmesinden üzüntü duyuyoruz. İki ülke ile kurduğu işbirliğini gelece taşıma niyetinde olan bir ülke olarak Karadeniz’in barış denizi olmasını istiyoruz. Sorunların diyalogla çözülmesi çağrısı yapıyoruz. Rusya ve Ukrayna’yı karşı karşıya değil yan yana görmekten memnuniyet duyarız.

IŞİD’LE MÜCADELE

Suriye konusunda ilkeli duruş sergileyen tek ülke biziz. DEAŞ bahanesiyle Suriye topraklarında herkes çıkar peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik ve terör örgütüne ağır darbe vurduk. DEAŞ balonunu Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. Dev aynasında gösterilen DEAŞ’ın nasıl bir proje olduğu Türkiye’nin sahaya girmesiyle görülmüştür. İslam’ın başındaki en büyük dert olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. Suriye’de DEAŞ yoktur, DEAŞ görüntüsü altında ülkeyi karıştırmak için yedekte bekletilen donatılan bir takım küçük çeteler vardır.

MGK TOPLANTISI

MGK toplantımızda bu meseleleri değerlendirip önemli kararlar alacağız. Oyalama taktikleriyle bizi idare edebileceklerini sananlar artık yolun sonuna geldiklerini görecekler. Müttefik olduklarını söyleyenler ilişkilerimizi geleceğe taşımak isteyenler için bu fırsattır. Teröristlerin önünden çekildikleri takdirde yanımızda olduklarını anlayacağız. Aksi takdirde kendi bekamız için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz.”

CHP’Lİ BELEDİYELER: TÜRKİYE YANSA…

“Türkiye’nin son 5 yılında yaşanalar her alanda köklü bir değişimiz kaçınılmaz olduğunu göstermiştir. BunlArın başında da siyaset yapma geliyor. Ankara’da Çankaya, İstanbul’da Kadıköy, Beşiktaş, Şişli seçim sonuçlarına bakın. Hiçbirinin Türkiye gerçekleriyle alakası yoktur. Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umrunda değildir. Çankaya, Kadıköy, Şişli ve Beşiktaş’taki seçmen profili Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesim. Bugün Kadıköy’den Pendik’e belediyenin raylı sistemi ile gitmiyorsunuz. Büyükşehir’in hazırladığı raylı sistemle gidiyorsunuz.

ADAYLARI AÇIKLADI

Erdoğan toplantıda partisinin beklenen 20 ilin belediye başkan adayını da açıkladı. Buna göre;

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak ise Nihat Zeybekci gösterildi.

20 adayın listesi şöyle:

Ankara:Mehmet Özhaseki
Afyonkarahisar: Mehmet Zeybek
Hatay: İbrahim Güler
Balıkesir: Yücel Yılmaz
Bingöl: Erdal Arıkan
Çanakkale: Ayhan Gider
Çankırı: Hüseyin Boz
Çorum: Halil İbrahim Aşgın
Eskişehir: Burhan Sakallı
İzmir: Nihat Zeybekci
Karaman: Mahmut Sami Şahin
Mardin: Vecdi Kahraman
Muş: Feyat Asya
Konya: Uğur İbrahim Altay
Sakarya: Ekrem Yüce
Sivas: Hilmi Bilgin
Tokat: Eyüp Eroğlu
Trabzon: Murat Zorluoğlu
Uşak: Mehmet Çakın
Yozgat – Celal Köse

Bu haber en son değiştirildi 27 Kasım 2018 15:16 15:16

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam