Erdoğan: Ey Diyarbekir, sana acıdan başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu'nun açılışında konuştu.

Erdoğan: Ey Diyarbekir, sana acıdan başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Stadyumu’nun açılışına katıldı. Ziraat Diyarbakır Gençlik Festivali’nin kapanış töreninde konuşan Erdoğan, Diyarbakırlılara seslenerek “Ey Diyarbekir, sana acıdan kandan ve gözyaşından başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın?” ifadelerinde bulundu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Biz bugün karşımızda Fatih’in torunlarını, Asım’ın neslini görüyoruz. 2023, 2071 vizyonumuza bu gençlerimizle yürüyeceğiz. Biz Diyarbakır’ı istismar etmek için değil yükseltmek, geliştirmek ve refaha erdirmek için çalışıyoruz. Bayrağımızı indirmek, ezanımızı susturmak, istiklalimizi elimizden almak isteyenlere karşı dimdik duracağız.”

‘Gezide amaç ağaç değildi’

“Onlar çukur kazdılar biz ise bu abideleri diktik. Gezi’de amaç ağaç değildi, 17-25 Aralık’ta amaç adalet değildi. Ey Diyarbekir, sana acıdan kandan ve gözyaşından başka bir şey vermeyenlerin dönemine son vermeye hazır mısın?. Sana zulüm, bası ve korkudan başka vaadi olmayanların devrini kapatmaya hazır mısın? Gözünün nuru evladına, mahremin olan evine kızına, onlaı Kandil’e kaçıranlara dur demeye hazır mısın? Eğitimden sağlığa, ulaşıma kadar her türlü hizmeti getirenlerin yanında yer almaya hazır mısın? Gelin hep birlikte 20189 Martı’nda yeni bir dönemin kapılarını aralayalım. Gelin hep birlikte evlatlarımıza huzurlu ve müreffef bir gelecek inşa edelim.”