Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan hedef göstermişti: Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı

Reklam

Katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle sanatçı Metin Akpınar hakkında soruşturma başlatıldı.

Metin Akpınar’ın ‘Halk Arenası’ programında söylediği sözlerin ardından İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın talimatıyla ‘iç savaş ve darbe çağrısı’ iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Müjdat Gezen hakkında da soruşturma açıldı

Metin Akpınar’ın ardından aynı programda konuşmacı olan sanatçı Müjdat Gezen hakkında da soruşturma açıldığı öğrenildi. Müjdat Gezen, programda “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” ifadelerini kullanmıştı.

Başsavcı İsmail Uçar imzası ile yayınlanan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın organları ile sosyal medya hesaplarında Uğur Dündar tarafından sunulan Halk Arenası adlı programın 21.12.2018 tarihli bölümüne katılan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanını hedef alarak hakaret içerikli sözler söyleyip darbe ve ölüm tehdidinde bulundukları yönünde haberler yer aldığının tespiti üzerine 5271 Sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’un 160. Maddesi uyarınca işin aslını araştırmak ve sorumlular hakkında yasal gereğine tevessül etmek amacıyla 22.12.2018 tarihinde soruşturma başlatılmış ve her iki şüpheli savunmaları alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza davet edilmiş olup, keyfiyet tüm basın/yayın organlarına saygı ile duyurulur.”

Metin Akpınar ne demişti?

Metin Akpınar Halk TV’de yayımlanan Uğur Dündar’ın sunuculuğunu yaptığı ‘Halk Arenası’ programına konuk olarak katılmış ve şu sözlere yer vermişti:

“Eğer patolojisi yoksa, bireylerin özgür iradesiyle geleceklerini tayin edebildikleri rejim demokrasidir. Bu polarizasyondan, kargaşadan kurtulmamızın tek çaresi de demokrasidir. Oraya ulaşabilirsek biz bu işinden kavgasız dövüşsüz çıkarız. Ulaşamazsak her faşizmde karşılaşıldığı gibi belki liderini ayağından asarlar, mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki adı geçen başka liderlerin yaşadığı gibi kötü sonları yaşayabilirler. Ama bize yazık olur, biz harap oluruz. Onun için de bizim direnmemiz gerekir. ‘Bu direnci gösteriyor muyuz?’ derseniz, ben çok gösterdiğimiz kanaatinde değilim.”

“Mustafa Kemal çok iyi bir stratej. Bolşevik olmadığı halde bolşevizmi gösterip İstiklal Savaşı’nda Ruslardan yardım alan bir stratej. Onun dışında kim Rusya’ya döndüyse iktidardan gitti. Adnan Menderes bir ay sonraya randevu almıştı, ihtilal oldu. Süleyman Demirel aynı şekilde kuzeye döndüğü zaman ihtilal oldu. Bakalım darısı kimin başına…”

Erdoğan hedef göstermişti

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Akpınar’ın kendisini ipe göndermek istediği iddiasında bulunarak, “Bunlar sanatçı müsveddesi. Bunun bedelini ödeyecekler. Kalkacaksın bu ülkenin Cumhurbaşkanını ipte sallandıracaksın. bunun bedelini ödeyeceksin” ifadelerinde bulunmuştu.

Bu haber en son değiştirildi 23 Aralık 2018 17:18 17:18

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam