Reklam
Kategoriler: İç Açız-kutu-4

Erdoğan’dan operasyonu ‘bekletme’ kararı

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD yönetiminin güçlerini Suriye topraklarından çekme kararı almasına ilişkin açıklamada bulundu.

Erdoğan, “Gelişmeler Fırat’ın doğusundaki operasyonda bizi bir müddet daha beklemeye yöneltti” derken, “Ama bu ucu açık bir bekleme değil. Önümüzdeki aylarda Suriye sahasında PKK ve DEAŞ kalıntılarını ortadan kaldıracak bir harekat tarzı izleyeceğiz, bu böyle bilinsin.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni”nde patronlara seslenen Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

“DÜNYANIN DEVLERİYLE DESTAN YAZIYORUZ”

“Şu an Türkiye dış politikada destan yazmaktadır. Bunu dünyanın devleriyle birlikte yazmaktadır. Diplomatik ve askeri anlamda ve sınırların güvenliği anlamında bunu başaran bir Türkiye var. Hazmedemeyenler var. Bunlar dışarıda olmaktan çok içeride. Bunlar hazımsız. Bizim Suriye’den gelecek saldırılara tavrımız kesin. Dün Sayın Ruhani’ye şunu söyledim, Suriye’nin topraklarında gözümüz yok ama güvenlikten taviz veremeyiz. Bölgenin güvenliği bizi için esastır. Kendimizle birlikte dostlarımızın kardeşlerimizin istikbalini güvenceye kavuşturmanın çabasındayız.

Avrupa’nın Balkanların Akdenizin istikrarı bizi yakından ilgilendirir. Aynı şekilde Suriye, Irak, Kafkas’nın sıknıtıları da derhal bize yansır. Türkiye’nin gelişmeleri yakından takip etmesi ve gerektiğinde müdahil olmasının nedeni budur. Suriye’de devam eden hadiseler insani ve güvenlik boyutuyla ülkemizle doğrudan ilişkilidir. Krizin çözülmesi için çok bekledik. Çözülmediği gibi sınırlarımızı ve vatandaşlarımızı tehdit etmeye başladı.

“TRUMP DEDİ Kİ…”

Adım atmaktan çekinmeyiz. Sayın Trump ile yaptığımız görüşmede ‘DEAŞ’ı siz temizler misiniz?’ dedi. ‘Temizleriz’ dedik. ‘Lojistik anlamda siz gerekli desteği verin’ dedik. Çekilmeye başladılar mı? Başladılar.

Obama döneminde yaşanan sorunlar kötü bir miras olarak Trump’a kaldı. Trump ile Suriye meselesinde pek çok noktada aynı görüşü paylaştığımızı gördük.

“BEKLEME KARARI ALDIK”

Gelişmeler Fırat’ın doğusundaki operasyonda bizi bir müddet daha beklemeye yöneltti ama bu ucu açık bir bekleme değil. Önümüzdeki aylarda Suriye sahasında PKK ve DEAŞ kalıntılarını ortadan kaldıracak bir harekat tarzı izleyeceğiz, bu böyle bilinsin.

“KADER ARKADAŞLARIMSINIZ”

Bugün Türkiye’ye diz çöktürmek düne göre kat be kat zorlaşmıştır. İş dünyamızın tamamını yine yanımızda görmekten memnuniyet duyuyorum. Sizlerin her birini yol ve kader arkadaşım olarak görüyorum. Kalın sağlıcakla.”

Bu haber en son değiştirildi 21 Aralık 2018 16:28 16:28

Reklam

Önceki Haberler

Beşar Esad’ın eşi Esma Esad’a lösemi teşhisi konuldu

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konulduğu açıklandı. Yapılan açıklamada, Esad'ın…

21 Mayıs 2024 15:12

AYM’den Gar Katliamı kararı: Valilik ve Savcılık haklı bulundu

AYM, Ankara Gar Katliamı’nda sorumluluğu olan kamu görevlilerinin yargılanmasına ilişkin başvuruda kararını verdi. AYM, soruşturmaya…

21 Mayıs 2024 14:39

Anketler açıklandı: Erdoğan’ın beğeni düzeyi yüzde 40’ın altına düştü

MetroPOLL Araştırma, siyasetçilerin beğeni düzeylerini ölçtüğü araştırmaların nisan ayı sonuçlarını yayınladı. Buna göre ilk sırada…

21 Mayıs 2024 12:48

Aralarında eski TÜGVA yöneticisi de var: Cumhurbaşkanlığı’nın adını kullanarak insanları dolandırdılar

Eski TÜGVA yöneticisi Latif Çetintaş’ın da aralarında olduğu 3 kişi Cumhurbaşkanlığının adını kullanarak insanları dolandırmakla…

21 Mayıs 2024 10:50

100’ü aşkın yazar, gazeteci ve sanatçıdan 1 Mayıs tutuklularının serbest bırakılması için çağrı

1 Mayıs eylemleri sonrası tutuklanan 48 kişinin serbest bırakılması için aralarında TKH Genel Başkanı Aysel…

21 Mayıs 2024 10:37

TKH: Esas suçlu 1 Mayıs’ı yasaklayanlardır, tüm 1 Mayıs gözaltıları ve tutuklamaları serbest bırakılsın!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan TKH MK üyesi…

21 Mayıs 2024 10:23
Reklam