Reklam
Kategoriler: Dış Açıİç Açı

Erdoğan’dan ABD’ye Afrin yanıtı: Bir gece ansızın gelebiliriz

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’nin Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG), “30 bin milisten oluşan yeni bir sınır güvenlik gücünün kurulması” açıklamalarına ilişkin, “Afrin’e bir gece ansızın gelebiliriz” dedi.

ABD’nin IŞİD’le Mücadele Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Thomas F. Veale, The Defense Post’a verdiği demecinde, YPG öncülüğündeki, Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) ilişkin,“30 bin milisten oluşan yeni bir sınır güvenlik gücü kurabiliriz” demişti.

F. Veale, söz konusu gücün Türkiye ve Irak sınırları boyunca faaliyet göstereceğini dile getirerek, Kürt savaşçıların Rojava’da ve Suriye’nin kuzeyinde daha fazla yerleştirileceğine işaret etmişti. Thomas F. Veale, Arap savaşçılarının da Fırat Nehri ve Irak sınırına konuşlandıracaklarını söylemişti.

Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Yozgat 6. olağan il kongresinde söz konusu açıklamaya karşın şu ifadeleri kullandı:

“Fırat Kalkanı harekatında, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ dedik. Şimdi Afrin’de aynı şeyi söylüyoruz, ‘Bir gece ansızın gelebiliriz.”

‘BU DURUM KABUL EDİLEMEZ’

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapılan yazılı açıklamada ise şöyle denildi:

“Uluslararası Koalisyon tarafından bazı medya organlarına bir yazılı açıklama yapıldığı ve bu açıklamada, ‘Suriye Demokratik Güçleri ile birlikte Suriye Sınır Güvenlik Gücü’nün kurulması ve eğitimi amacıyla çalışıldığı’ bilgisinin paylaşıldığı öğrenilmiştir.

Amerika Birleşik Devletleri, ‘Daeş ile mücadele’ gerekçesiyle PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD-YPG’ye verdiği desteği sona erdireceği yerde bu terör örgütünü meşrulaştırmaya ve bölgede kalıcı hâle getirmeye yönelik endişe verici adımlar atmaktadır. Bu durumun kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir.”

Bu arada, TSK’ya bağlı birlikler Afrin’i bombalamaya devam ederken, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Hudut Karakolu, bu akşam saatlerinde ikinci derece askeri bölge ilan edildi.

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam