Reklam
Kategoriler: İç AçıManşet

Erdoğan’dan cihatçılara övgü, meslek odalarına hakaret

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Batman 6. Olağan İl Kongresi’nin yapılacağı Batman Atatürk Spor Salonu önünde kendisini bekleyenlere hitap etti.

Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’na değinen Erdoğan, “Kimler var karşımızda, Batı var. Kimler var, bakıyorsunuz Amerika’nın teröristlere verdiği silahlarla beraber teröristler var. PYD, YPG ve PKK var. Bunlar terörist. Hani böyle kasıtlı olarak Kürt falan diyorlar ya hepsi yalan. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin temsilcisi olamaz, alakası yok. Bunlar sadece terörist” ifadelerini kullandı.

“Avrupa Parlamentosunda ileri gelen komünistlerin ve teröristlerin gösteri yaptığını” söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

“Güya PKK terör örgütüdür diyerek, Avrupa Birliği bunları terör örgütü ilan edip asla kabul etmediğini söylüyor. Ama parlementonun içinde bir grup, onları destekleyenler, paçavraları boyunlarına asıyor ve oradan bize mesaj vermek istiyor. Ey Avrupa Parlamentosunun içindeki bu zavallılar, ne yaparsanız yapın, biz yola çıktık ve terörden o bölgeyi temizleyene kadar bu yolculuğumuz devam edecek. Biz mazlumların yanındayız. Biz mağdurların yanındayız.”

Alandaki bazı vatandaşları ellerinde zeytin dalı bulunduğunu gören Erdoğan, görevlilerden kendisine bir zeytin dalı getirmelerini istedi. Erdoğan, “Şu ana kadar bu anlamlı mesajı kimse bana vermedi ama Batman bana verdi. Zeytin Dalı Operasyonu’na Batman demek ki her şeyiyle hazır” ifadelerini kullandı.

​Elindeki zeytin dalını gösteren Erdoğan, “Zeytin Dalı Operasyonu’nun bu tescil edilmiş hali” dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

“Emperyalistlerin uşağı olmuş, teröristlere tepki göstermek yerine devlete, devletin güvenlik güçlerine, askerine, jandarmasına ve bunlarla omuz omuza cephede mücadele eden Suriyeli kardeşlerimize saldırıyorlar. İşte bir tanesi CHP’nin milletvekili, Genel Başkan Yardımcısı. Terbiyesizin söylediğine bak, bu ifadelerimden de rahatsız oluyorlar. Özgür Suriye Ordusu-kullandığı ifadeyi tabii ben kullanamam, onlar için kullandığı ifadeyi kullanamam- Onlar, ‘Biz Osmanlı’nın dostuyuz’ diyor, ‘Biz Türk’ün dostuyuz’ diyor. Bu CHP’nin ahlaksız temsilcileri de onları kalkıyor maalesef terör örgütüyle iş tutanlardan ilan ediyor. Şu anda Özgür Suriye Ordusu kiminle yan yana? Benim Mehmedimle yan yana, Mehmedimle omuz omuza. Kolunda ne var fors olarak? Türk bayrağı var. Peki PYD’nin kolunda ne var? Amerika’nın bayrağı var. PKK’nın malum artık ne dersen de onlar var. YPG’nin var. Bu CHP, işte bu.”

“Adı, sanı, unvanı ne olursa olsun hiç kimsenin öyle cafcaflı kavramları kendine siper ederek, bu ülkede terör seviciliği yapmasına izin vermeyiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Fikir özgürlüğünün sınırları dünyanın her yerinde bellidir. Hiçbir ülke, kendi vatandaşlarının kanını döken katil sürülerine ve bunlara kalkan olan sivil uzantılara müsamaha göstermez. Ülkemizin, terör örgütlerine ve onların arkasındaki güçlere karşı yürüttüğü istiklal ve istikbal mücadelesini gölgelemeye yönelik hiçbir eyleme izin vermeyeceğiz. Marjinal örgütlerin, adeta hücre evine dönüşmüş kimi meslek odalarının sokakları karıştırmaya çalışmasına da asla müsaade etmeyeceğiz.”

Erdoğan, “Bugüne kadar olduğu gibi 2019 öncesinde de kirli ve kanlı senaryolarının tamamını sahiplerinin başlarına geçirmekte kararlıyız. Ne terör örgütlerinin ne de onlara piyonluk yapan siyasetçi, aydın, sanatçı görünümlü çetenin bizi hedeflerimizden uzaklaştırmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 3 Şubat 2018 19:35 19:35

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam