Erdoğan'dan seçim kararları: Elektrik ve doğalgazda indirim yapacağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yılbaşından itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim yapacaklarını söyledi.

Erdoğan'dan seçim kararları: Elektrik ve doğalgazda indirim yapacağız

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, yılbaşından itibaren elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim yapacaklarını söyledi. Erdoğan ayrıca Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylık için istifa etmesine gerek olmadığını söyledi.

Elektrik ve doğalgaza 2018 yılı boyunca yapılan zamlarda toplam yüzde 30’a varan fiyat artışı yapılmıştı.

AKP liderinin konuşmasında ekonomi ve vaatler dışında ağırlığı CHP ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ithamları ve iddiaları oluşturdu.

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk bütçesi Meclis’te kabul edildi. 2019 senesini en başarılı, en iyi şekilde değerlendirmemize imkan sağlayan bir bütçe hazırladığımıza inanıyorum. Bütçemizi en iyi şekilde kullanarak Türkiye’yi şahlandırmaya devam edeceğiz.
2019 yılı bütçe giderlerimizi 961 milyar lira, faiz hariç olarak da 843 milyar lira olarak planladığımızı görüyorum. 2019 yılı için bütçe gelirlerini 880,4 milyar, bütçe açığını 80,6 milyar lira, faiz dışı fazla 37 milyar lira olarak görüyoruz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Vergileri yine milletimize sunmayı esas alıyoruz.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA İNDİRİM

Ana muhalefetin sözcüsü çıkmış konuşuyor. “Esnaf kepenklerini kapattı” diyor. “Çiftçi tarlasını satıyor” diyor. Biz bugüne kadar sürekli olarak çiftçimizin, esnafımızın yanında olduk. Şöyle iş bilen adamlarınıza sorun da, güya sözcünüz de bu işlerden anlıyor havalarında konuşuyor. TOBB’a sor, TİM’e sor, “Bu yıl içerisinde ne kadar esnaf faaliyete girdi, ne kadarı kapandı” diye. Sor bakalım sana nasıl bir oran verecekler. Altı açıldıysa bir kapanmış. Ya biz böyle çalışıyoruz, bunların dünyadan haberi yok.
Şimdi birtakım müjdelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunu özellikle Bay Kemal’in dinlemesi lazım. Yılbaşından itibaren konutlarda, elektrik ve doğalgazda yüzde 10 indirim yapıyoruz.

2019’u Göbeklitepe Yılı olarak ilan ediyoruz. 2018’i Truva Yılı olarak ilan etmişti, turizm gelirleri ortada. İnşallah en kısa sürede Şanlıurfa’yı da kalkındıracağız. Şanlıurfalı arkadaşlarım şimdiden çalışmalara başlasınlar.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücreti 2019 yılı için 2 bin 20 lira olarak açıklandı. İşveren, işçi tüm sendikalara burada ittifakla kararı aldılar, bakanımız da açıklamayı yaptı. Beğendiniz mi? Kabul edenler? Oy birliğiyle kabul edilmiştir.

CHP’YE YÜKLENDİ

Türkiye’nin son 16 yılda üstesinden gelemediği tek sorunu işini doğru düzgün yapamayan ana muhalafet partisine sahip olamamasıdır. Hele hele Milli Savunma Bakanımıza yapılan hakaretler yenilir yutulur değildir. Bu edep yoksunu kişilerden, sıfatı nedir bilmiyorum bilmeme de gerek yok, bu kişilerle ana muhalefet politika yapıyor. Bunu milletimize iyi anlatmalıyız. Bunlar yeri gelir terör örgütüyle el ele kol kola yürürler, yeri gelir onların diliyle konuşurlar, yeri gelir bu millete onların ağzıyla saldırırlar. Yeri gelir, terör örgütünün ileri gelenlerini cezaevinde ziyaret ederler. Milli Savunma Bakanımıza bu şekilde saldırabilme edepsizliğini yapmışlardır. Bunlara gerekli dersleri yargıda vermek zorundayız. Bunlar ancak o dilden anlarlar. Önce tazminat, ardından ceza. Bu ülkede 40 yılı aşkın silahlı kuvvetlerimizde görev yapmış bir kabine mensubu arkadaşımıza bu şekilde saldırma hakkında sahip değil.

ALLAH CHP SEÇMENİNE SABIR VERSİN

Şu anda açıklamıyoruz ama sizlere önemli müjdeler verebiliriz. Onlardan demokrasimiz adına bir katkı beklemiyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamları mümkün değildir. Bölücü örgütün siyasi uzantılarını bu iyi gelişmelerin rahatsız etmesi normaldir. Bizim merak ettiğimiz CHP’nin rahatsızlığıdır. Atalarımız üzüm üzüme baka baka kararır diyorlar. Demek ki CHP Meclis’e taşıdığı terör örgütlerine benzemeye başladılar.

Bütçe üzerinden partilerinin görüşlerini ifade etmek üzere söz alan CHP yöneticilerin ifadelerine baktığınızda bütçeye ilişkin tek bir dişe dokunur söz bulamıyorsunuz. Onun yerine yalan, iftira, manipülasyon var. Sokak çetelerine övgü var. Bir tanesi çıkmış, bütçe yerine sadece kendi egosundan bahsediyor. Diğeri gazi Meclisi kürsüsünü Gezi olaylarını aklamak için kullanıyor. Birsi 6 Ekim olaylarını kışkırtanların gönüllü avukatlığına savunuyor. Kurban eti dağıtırken şehit edilen Yasin’den ve 6-7 Ekim’deki kurbanlardan bahsetmiyorlar.

CHP’lilerin bu eş başkana karşı son dönemde artan muhabbetlerinin ilgi kaynağı elbette düşündürücüdür. Bu partinin ağaç bahanesiyle esnafımızın dükkânını yağmalayan, sokakları haftalarca yakıp yıkan, tüm İstiklal Caddesi’nin Dolma Bahçe’ye kadar saldırdıklarını, bombaladıklarını, buralarda bira şişelerle, Bezm-i Alem Camii’nde bulunduğunu biliyoruz. Bunlarda Bay Kemalin nasıl rol aldığını da biliyoruz. bunları unutmayacağız, unutturmayacağız.

“O gece Atatürk Havalimanı’na gelip de tankların arasından danışıklı dövüşükle geçip Bakırköy Belediyesi’ne gidip, kahvesini yudumlayarak o darbenin sürecini nasıl izlediğini de biliyoruz. Bunu da milletimize anlatmamız gerekiyormuş. Biz bütün televizyon kanallarında bunu duyurduk. Ona mı haber verecekmişiz. On binler meydanlara döküldü beyefendiye özel davetiye çıkaracakmışız.

CHP’nin yoldaşlarına bakarak kim olduğunu, kime benzediğini, nereye doğru gittiğini görebiliyoruz. Bu durum karşısında sadece ‘Allah CHP seçmenine sabır versin’ diyebiliyorum.

İstanbul adayı

Erdoğan, partisinin İstanbul adayı için açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın adaylık için istifa etmesine gerek olmadığını söyledi.