Reklam
Kategoriler: Dış Açıİç Açı

Erdoğan’ın korumalarının karıştığı kavgada iki kişiye hapis cezası

Reklam

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında Türkiye Büyükelçiliği rezidansı önündeki protestocularla korumalar arasında çıkan kavgaya karışan Eyüp Yıldırım ve Sinan Narin’e 1’er yıl 1’er gün hapis cezası verildi. Tutuklu yargılanan Yıldırım ve Narin’in 19 yıla kadar hapsi isteniyordu.

Sputnik’te yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs 2017’de Washington ziyaretinde Türkiye Büyükelçiliği rezidansı önünde yaşanan kavgadaki rollerinden dolayı haziran ayından beri tutuklu olan Sinan Narin ve Eyüp Yıldırım’ın davaları bugün görüldü. “Nefret suçuyla ağırlaştırılan, şiddet suçu işlemeye teşebbüs” suçlarından 1 yıla kadar hapsi istenen Narin ile Yıldırım’ın savcılıkla vardığı anlaşmayı yargıç kabul etti.

Suçlu bulununan ikiliye 1’er yıl 1’er gün ceza verildi. Hazirandan beri tutuklu olduklarından yakında hapisten çıkacak Narin ile Yıldırım’ı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu cezaevinde ziyaret etmişti.

Krize neden olmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Mayıs 2017’de Washington’daki Türk Büyükelçiliği konutuna vardığında kendisini karşılamaya gelenler ile protestocular arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Erdoğan’ın korumalarının da karıştığı kavga sırasında her iki taraftan da yaralananlar olmuştu.
ABD hükümetinin tepkisine yol açan kavganın ardından Temsilciler Meclisi, Türkiye’yi kınayan bir tasarı kabul etmişti. ABD yargısına da taşınan olay, iki ülke arasında gergin olan ilişkilerde yeni bir krize yol açmıştı.

Reklam

Önceki Haberler

İSİG Meclisi’nden genç işçiler raporu: Yoksulluk, güvencesizlik ve geleceksizlik kıskacında 2500 genç işçi yaşamını yitirdi

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi son on yılda yaşanan genç işçi ölümlerinin çarpıcı verilerini…

19 Mayıs 2024 19:09

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde darbe girişimi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde, ordu, sabah saatlerinde başlayan bir darbe girişiminin güvenlik güçleri tarafından bastırıldığını duyurdu.

19 Mayıs 2024 18:47

“Yeni Kaledonya’nın emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin yanındayız”

Türkiye Komünist Hareketi, Yeni Kaledonya'da Fransız emperyalizmine karşı yürütülen bağımsızlık mücadelesini destekleyen bir açıklama yayımladı.

19 Mayıs 2024 18:40

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 şüpheliye tutuklama talebi

Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında aralarında emniyet görevlilerinin de bulunduğu…

19 Mayıs 2024 18:29

İran Cumhurbaşkanı Reisi’yi taşıyan helikopter kaza yaptı: Reisi ve İran Dışişleri Bakanı’na henüz ulaşılamadı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza geçirdi. Yardım ekipleri kazanın yaşandığı bölgeye ulaşmaya çalışıyor.…

19 Mayıs 2024 18:24

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47
Reklam