Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Esad’dan ‘kimyasal silah’ açıklaması: Batı bu suçlamaları, Suriye ordusuna saldırmak için kullanıyor

Reklam

Esad, basın dairesi üzerinden yayınladığı açıklamada, “Kimyasal silah konusu, Batı’nın yalanlar sözlüğündeki terimlerden biri oldu. Bu, Suriye ordusuna hava saldırısı düzenlemek için kullanılan bir şantaj malzemesinden başka bir şey değil” diye konuştu.

Afrin operasyonuna ilişkin de konuşan Esad, bunun düşmanca bir saldırı haricinde hiçbir şekilde nitelendirilmesinin mümkün olmadığının altını çizdi.

SANA‘nın aktardığına göre Esad; Erdoğan’ın Suriye’de krizin ilk başından beri gerçekleştirmeye çalıştığı ‘azledilmiş bölge’ planını hayata geçirmeyi amaçladığını vurguladı. Esad Erdoğan’ın böylelikle komutası altında bulunan ve destekleyip yönlendirdiği militanlar için güvenli bir bölge temin etmeyi amaçladığını, bu bölgeyi de daha sonra kendisine tabi militanlar için Suriye ordusu, Suriye devleti ve Suriye halkına karşı saldırılarında hareket noktası haline getirmeyi planladığını kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN MÜDAHALESİ BATI İÇİN ZORUNLU OLDU”

Suriye lideri, ABD’nin daha önce Erdoğan’a bu konuda izin vermediğini belirtirken, Erdoğan’ın daha önce her açıklamasında ve her münasebette bu konuda da ABD’den yardım ve destek istediğine dikkat çekti. Daha önce ABD ve müttefiklerinin ‘ÖSO’ adıyla bilinen gruplara güvendiklerini ifade eden Esad, Humus, Halep ve daha başka bölgelerin militanlardan kurtarılmasının ardından ABD ve müttefiklerinin her türlü desteği temin ettikleri ‘ÖSO’ya güvenleri sarsıldığını ve Türkiye rolünün önem kazandığını kaydetti. Batı’nın bundan sonraki süreçte Türkiye’nin cihatçı terör örgütleriyle rolüne bel bağladıklarını ifade eden Esad; Deyrezzor’un IŞİD’ten kurtarılmasının ardından Türkiye’nin direk askeri müdahalesinin Batılılar’a göre zorunluluk kazandığına işaret etti.

“KÜRT MESELESİ BAHANE”

Batılılara göre Suriye ve müttefiklerinin terörü yenmelerinin kabul edilemez bir durum olduğunu ifade eden el Esad; Türkiye’nin Afrin’e saldırısının da bu amaçta geldiğini kaydetti. Esad bu konuda Kürtlerin öne sürülmesinin sadece bir bahane olduğunu, meselenin temelde Kürtlerle ilgisi olmadığını belirtirken, Erdoğan’ın ‘güvenli bölge’ meselesini ilk gündeme getirdiğinde Kürt meselesinin hiçbir şekilde gündeme getirilmediğine dikkat çekti. Erdoğan’ın Kürt meselesini Suriye’nin doğusunda hiçbir şekilde dile getirmediğine dikkat çeken Esad; bunun da yalanına kanıt olduğunu ifade etti.

“KAPSAMLI SAVAŞ İÇİN BAHANE ARIYORLAR”

Suriye’ye yönelik kimyasal silah suçlamalarına da yanıt veren Esad, suçlamada bulunan yetkililerin bizzat kendilerinin ellerinde kanıt olmadığını itiraf ettiklerine dikkat çekerken, tüm bunların yalan olmasıyla kendi kendilerinin iddialarını çürüttüklerini ve birbiriyle çeliştiklerini ifade etti.

Suçlamaların Suriye’ye askeri saldırıda bulunmak için bahane olarak kullanıldığını belirten Esad; Suriye’nin bir savaş sürecinde olduğunu, dolayısıyla her şeyi ciddiye almasının da gayet doğal olduğunu kaydetti. Esad devamla Batılı devletler ve müttefiklerinin Suriye’de olayların ilk başından beri Suriye’ye karşı kapsamlı bir savaş başlatmak için bahane aradığına da dikkat çekti.

Suriye yönetimi, kimyasal silah kullandığı suçlamalarıyla daha önce de karşı karşıya kalmış, suçlamalara ülkedeki tüm kimyasal silah stoklarının imha edildiğini söyleyerek cevap vermişti. Suriye Ordusu ve müttefiklerinin son dönemde cihatçılara yönelik operasyonları sonucunda büyük ilerlemeler kaydetmesinin ardından, emperyalistler ve cihatçılar ‘kimyasal silah’ yalanlarına başvurmaya başladı.

Bu haber en son değiştirildi 5 Mart 2018 01:00 01:00

Reklam

Önceki Haberler

Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Kılıçdaroğlu’nun eski danışmanı tutuklandı

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklananlar arasında eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ramazan…

20 Mayıs 2024 20:11

Netanyahu hakkında tutuklama kararı

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇, İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsraı̇l Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında…

20 Mayıs 2024 20:01

Zaharova’dan Kiev’e gözdağı: Hiçbir Zelenskiy formülü kurtuluş yolu olmayacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kiev'in Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in uluslararası kamuoyuna sunduğu sözde…

20 Mayıs 2024 19:44

İngiltere’den Julian Assange kararı

İngiltere'de Yüksek Mahkeme, WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'ın, ABD'ye iade davasına karşı temyiz başvurusu yapabileceğine hükmetti.

20 Mayıs 2024 19:36

YRP’li belediye ‘örf ve adetlere uygun kullanılmıyor’ diyerek kamelyaları kaldırdı

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den Yeniden Refah Partisi’ne geçen Palu Belediyesi’nin yeni başkanı Muhammet Septioğlu,…

20 Mayıs 2024 19:28

Ayhan Bora Kaplan davası: Sanık avukatları gazetecileri hedef aldı

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 20'si tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza…

20 Mayıs 2024 16:06
Reklam