Esad'ın danışmanı: Türkiye, Suriye'yi işgal etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın siyasi ve basın danışmanı Büseyna Şaban, Moskova'daki Valdai Club toplantısında konuştu.

Esad'ın danışmanı: Türkiye, Suriye'yi işgal etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın siyasi ve basın danışmanı Büseyna Şaban, Moskova’daki Valdai Club toplantısında konuştu.

“Suriye, saldırganlara karşı mücadeleye devam edecektir” diyen Şaban, “İsrail, Türkiye veya ABD farketmiyor. Nereden gelirse gelsin bütün saldırılara karşı mücadele edilecek” dedi.

TÜRKİYE, SURİYE’Yİ İŞGAL ETTİ

“Türkiye’nin Suriye ile arasındaki 830 kilometrelik sınır olmasaydı, cihatçılar ülkemize gelemezdi” diye konuşan Şaban, Türkiye’nin cihatçılara destek verdiğini vurguladı.

Türkiye’nin desteklediği cihatçıların  kaybetmeye başladığını ve bunun üzerine Türkiye’nin Suriye’yi işgal ettiğini aktaran Şaban, bu işgalin uluslararası hukuk kurallarına aykırı olduğunu ve Türkiye’nin Astana görüşmelerini kendine kalkan olarak kullandığını ekledi.

ERDOĞAN, OSMANLI’YI YENİDEN KURMAK İSTİYOR

Rus diplomasisin hem bölgesel hem de uluslararası alanda oldukça aktif olduğunu belirten Şaban, bu etkili diplomasinin “daha önce görülmemiş” ittifaklara yol açtığını olduğunu söyleyerek Türkiye, Rusya ve İran arasında bir ittifak olduğuna dikkat çekti.

Türkiye’nin bir NATO ülkesi olması ve Suriye’de işgalci olması nedeniyle bu ittifakın sürdürülebilir olmadığını belirten Şaban, Türkiye’nin Astana anlaşmasını uygulamadığını, bu anlaşmayı Suriye’yi hedef almak için kullandığını aktardı.

“Türkiye’nin bir NATO ülkesi olduğunu unutmamalıyız” diyen Şaban, “Erdoğan, Osmanlı’yı yeniden kurmak istiyor” şeklinde konuştu.

“IŞİD’İ YENMEK ÜZEREYKEN ABD BİZİ VURDU”

Suriye ordusu ve müttefiklerinin, Irak sınırındaki El-Telif bölgesinde Rusya ve İran’ın desteğiyle IŞİD’i yenmek üzereyken, ABD’nin Suriye ordusunu doğrudan hedef aldığını belirten Şaban, ABD’nin IŞİD’i savunduğunu ve bölgeyi işgal ettiğini söyledi.