Reklam
Kategoriler: İç Açı

Eski tutuklu Deniz Yücel’den, Muharrem İnce’ye Papaz Brunson tepkisi

Reklam

Türkiye’de yaklaşık bir yıl tutukluğunun ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eski Başbakan Binali Yıldırım’ın görüşmesinden bir gün sonra tahliye edilen gazeteci Deniz Yücel, Muharrem İnce’nin Papaz Brunson olayında ismini anmasına tepki gösterdi.

CHP’nin 25 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce,  Papaz Brunson’un tutukluluğunun ev hapsine dönderilmesine rağmen ABD ve Türkiye cephesinden üst üste yapılan açıklamalara istinaden dün “Biz bu filmi Deniz Yücel olayında gördük” yorumu yapmıştı.

Deniz Yücel, sosyal medya hesabından “Sayın İnce, bugünün Türkiye’si, başkalarının şantajına maruz kalan bir devlet değil, başka ülkelerin vatandaşlarını rehin alarak onlara şantaj yapmaya çalışan bir çete devletidir. Belki bir gün farkı anlar, CHP için doğru dersleri çıkarırsınız.” ifadelerini paylaştı.

ABD, Rahip Brunson hakkında yargının verdiği ev hapsi düzenlemesiyle yetinmeyeceğini, serbest bırakılmaması durumunda Türkiye’ye yaptırım uygulayacağı tehditlerinde bulunmuş, İnce ise bu durumu “Tarih göstermektedir ki tek adam yönetimine sahip devletler, büyük devletler açısından tek adamın tehdit edilmesiyle, gerektiğinde müdahale edilmesiyle hizaya getirilecek devletler olmuşlardır. Türkiye Cumhuriyeti ne yazık ki Deniz Yücel olayında Almanya ve Rahip Brunson örneğinde ABD tarafından bu kategoriye sokulmuş durumdadır” paylaşımıyla yorumlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o dönemde Deniz Yücel için terörist olduğunu ve bu yüzden asla bırakılmayacağını söylemişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile eski ve son Başbakan Binali Yıldırım görüşmesinin ertesi günü serbest bırakılan Deniz Yücel ise sosyal medyada yayınladığı videoda neden serbest bırakıldığını bilmediğini söylemişti.

Bu haber en son değiştirildi 28 Temmuz 2018 18:37 18:37

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam