Reklam
Kategoriler: Dış Açı

Filistin Ulusal Konseyi’nin nisan ayındaki toplantısına Hamas ve İslami Cihad Hareketi katılmayacak

Reklam

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi üyesi Ahmed Mecdelani, Filistin Ulusal Konseyinin nisan ayı sonunda toplanacağını, toplantıya Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nin katılmayacağını belirtti. Mecdelani, yaptığı açıklamada, Filistin Ulusal Konseyinin nisan ayı sonunda toplanacağını söyledi.

Toplantıya Hamas ve İslami Cihad Hareketi’nin katılmayacağını, FKÖ’ye üye Filistinli grupların ise katılacağını aktaran Mecdelani, burada FKÖ’nün yönetim kadrosunun belirlenmesi amacıyla seçimler yapılacağını dile getirdi.

FKÖ Yürütme Komitesi, bugün yayımladığı açıklamada Filistin Ulusal Konseyi toplantısının 30 Nisan’da yapılacağını duyurmuştu.

Yurt içi ve dışındaki tüm Filistinlileri temsil eden bir “parlamento” olarak görülen Filistin Ulusal Konseyinin yönetim kurulu, Hamas ile İslami Cihad Hareketi dışındaki Filistinli gruplardan oluşuyor.

FKÖ’nün programını, planlarını ve siyasetini belirleyen Konseyin, örgütün yıllık çalışmalarını raporlama, komitelerin önerileri ve ekonomik göstergelerini inceleme ve değerlendirme görevi bulunuyor.

Filistinli grupların, bağımsız vekillerin ve Batı Şeria ile Gazze’deki Filistin yönetimine bağlı milletvekillerinin üyesi olduğu konseyde Hamas ile İslami Cihad yer almıyor.

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam