Gericiler bastırdı, savcılık tutuklama nedenine ilişkin açıklama yaptı

Edirne'deki 10 Kasım töreninde Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kadın öğrencinin tutuklanmasına gelen tepkiler sonrası savcılıktan açıklama yapıldı.

Gericiler bastırdı, savcılık tutuklama nedenine ilişkin açıklama yaptı

Edirne’deki 10 Kasım törenlerinde Atatürk’e hakaretler sebebiyle gözaltına alınan üniversite öğrencisi Emine Şahin’in tutuklanması sonrası gericiler özellikle sosyal medyada tepkisel paylaşımlar yaparak Şahin’in serbest bırakılmasını istemişti.

Emine Şahin’in “Atatürk ilah değildir” dediği için tutuklandığını öne süren gericiler, Twitter’da “#AtatürkİlahDeğildir” başlığı altında mahkemenin kararını protesto ederken dinci propaganda içerikli paylaşımları da eksik etmedi.

Organize şekilde oluşan tepki sonrası Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Şahin’in tutuklanmasına ilişkin açıklama geldi. Açıklamada Şahin’in saat 09.04’de başlayan saygı duruşu esnasında “Burada neden bekliyorsunuz, burada ne oluyor’ diyerek bağırmaya başladığı, kolluk görevlilerinin müdahalesi ile alandan uzaklaştırılmaya çalışıldığı sırada da ‘Bu bir kıyamdır, Allah’ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı, putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz’ şeklinde ifadeler kullanarak Atatürk’e hakarette bulunduğu ve bu nedenle de gözaltına alınarak tutuklandığı” belirtildi.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açıklaması şöyle:

“10 Kasım 2018 günü Edirne şehir merkezinde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni’nin yapılacağı alana gelerek ‘Putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz” dediği iddiasıyla soruşturma başlatılan şüpheli kişi tutuklanmıştır. Trakya Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü öğrencisi olan şüphelinin, saat 09.04’de başlayan Saygı Duruşu esnasında ‘Burada neden bekliyorsunuz, burada ne oluyor’ diyerek bağırmaya başladığı, kolluk görevlilerinin müdahalesi ile alandan uzaklaştırılmaya çalışıldığı sırada da ‘Bu bir kıyamdır, Allah’ın kanunu bilmiyorsunuz, batılı inançları getirdi, yazılı kanunları kaldırttı, putlara tapıyorsunuz, puta saygı duyuyorsunuz’ şeklinde ifadeler kullanarak Atatürk’ün Hatırasına Alenen Hakarette bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmış, sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliğince 11/11/2018 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturma halen devam etmektedir.”