Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘Gökçek’in oğlu Keçiören’den aday olabilir’

Reklam

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için MHP ile adının anılmasının ardından, Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in adının da adaylık için anıldığını yazdı.

MHP ile adının anılmasının ardından, Gökçek için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Melih Gökçek bizim dava ve yol arkadaşımızdır” açıklamasının ardından ‘kulislere düşen haberlerin değiştiğini’ yazan Övür, “Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, Keçiören Belediye Başkan adayı olabilir” iddiasını kaleme aldı.

Mahmut Övür, “Ankara’da Gökçek ve Yavaş senaryoları” başlıklı yazısında ‘kulisleri’ kaleme alarak,  “2014 seçiminin kazananı Gökçek’i Ankara’da yeniden gündeme getiren şey, AK Parti-MHP arasında kurulması çok tartışılan yerel ittifakın bozulmasıydı” derken, “MHP ve bazı siyasi aktörler bu durumu fırsata çevirmek için harekete geçti ve Gökçek adı ortaya atıldı. Başarılı da olundu. İyi bir hamleydi.” yorumunu paylaştı.

Gökçek’in adının geçtiği adaylık iddialarını “İnce bir hesaba dayanıyordu ve Melih Gökçek ismi üzerinden AK Parti’ye deyim yerindeyse sopa gösteriliyordu. Bahçeli’nin ‘MHP’ye şeref kazandırır’ çıkışı, Gökçek’in memnuniyeti kafalarda soru işareti oluştursa da devreye Başkan Erdoğan girip ‘Biz yol arkadaşıyız’ deyince hava birden değişti.” şeklinde anlatan Övür, son olarak iddialarını şöyle sonlandırdı:

“O değişen havayla birlikte kulislere düşen haber de değişti: ‘Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, Keçiören Belediye Başkan adayı olabilir.’ Ankara siyaseti de havası gibi her an değişebilir…”

Reklam

Önceki Haberler

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

7 Mayıs 2024 21:07

Kayseri’de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi.

7 Mayıs 2024 20:55

Hazine borçlanmaya kaldığı yerden devam ediyor

Hazine, 2 ihalede yaklaşık 55 milyar lira borçlanmaya gitti.

7 Mayıs 2024 17:24

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57
Reklam