1917’de Rusya’da gerçekleşen Ekim Devrimi sonrasında ülkenin yeniden yapılanması için atılan adımlar oldukça önemlidir.
Özellikle 1929 yılında, dünyanın çoğu sanayileşmiş ülkesinde yıkımlar yaratan Büyük Buhran ile işsizlik ciddi oranlarda yükselmişti. Böylesi bir kriz döneminde yeni kurulan Sovyetler Birliği ise planlı üretim biçimini hayata geçirerek hızlıca gelişiyor, sanayileşme ivmesini artırıyordu.
İşte bu planlamadan en önemlisi 5 Ocak 1930 yılında çıkarılan yasadır. Sovyetler Birliği, yeni çıkardığı yasayla tarımda kolektivizasyonu zorunlu hale getirerek yurttaşların özel çiftliklere sahip olmalarını yasaklıyor ve tarımsal üretimin kooperatif yöntemlerle yapılmasını öngörüyordu.
Böylelikle üretim, sosyalist planlı ekonomi ile gerçekleşerek süreç içerisinde işsizliğin ortadan kaldırılmasını sağladı.
Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, “Dolar 3 lirayı geçerse yüzüme tükürün” sözleriyle hatırlanan…
Timur Soykan ve Murat Ağırel gözaltına alındı. Her iki gazetecinin evinde arama yapılırken, dijital ekipmanlarına…
Boykot çağırısı nedeniyle tazminatsız şekilde işten atılan Eruslu işçisi Cüneyt Tişkaya, fabrika yönetimiyle yaptığı görüşme…
Laiklik Meclisi tarafından hazırlanan Laiklik İhlalleri Mart 2025 raporu, 168 kapsamlı başlıkta karşı devrim sürecinin…
Cezaevinde tutuklu bulunan ve ciddi sağlık sorunları yaşayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat hakkında…
Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto eden öğrencilerin aileleri polis veya KYK yetkililerince aranıyor. Aileler, çocuklarının 'yurttan…