Reklam
Kategoriler: Medya

Haluk Levent tepkiler sonrası AHBAP’ın başkanlığından istifa edeceğini açıkladı

Reklam

Ünlü sanatçı Haluk Levent’in, Kocaeli’nde oğluna pantolan alamadığı için intihar eden baba İsmail Devrim ile ilgili Twitter’da yaptığı paylaşım tepkilere neden olmuştu. Haluk Levent tepkiler sonrası kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) başkanlığından istifa edeceğini açıkladı.

Levent önceki gün sosyal medya hesabı üzerinden intihar eden baba İsmail Devrim ile ilgili “Emin olun o baba valiliğe kaymakamlığa başvursa idi bu sorunu çözülebilirdi.. Evet ben her dönem hükümetlere karşı bir muhalif olabilirim ama gördüğüm şeyleri yazmak durumundayım. valiliklerin Kaymakamlıkların yardımlarını küçümsemeyin. Yani ‘hiçbir şey yapmıyor’ değiller.” paylaşımında bulunmuştu.

Levent’in bu paylaşımı sosyal medyada ‘oğluna pantolan alamamasını guruna yediremeyen bir babanın yardım istemek için söz konusu kurumlara gidip dilenmesini’ tavsiye ettiği yönünde yorumlara neden oldu ve büyük tepki topladı. Levent tepkiler sonrası söz konusu paylaşımını kaldırdı.

Tepkiler üzerine bir de açıklama videosu paylaşan Levent yanlış anlaşıldığını ifade edip özür dileyerek kurucusu olduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP)’ın başkanlığından istifa edeceğini belirtti.

Levent’in açıklaması şöyle:

Dün akşam maalesef üzücü bir haber aldık. Kocaeli’de bir baba intihar etmiş ve çok zor koşullarda olduğunu düşündük. Ben de bir tweet attım. AHBAP Kocaeli olarak kesinlikle bu babamızın bıraktığı çocuklara yardımcı olacağız dedik. Çok güzel mesajlar geldi ama şu da oldu, Valiliğin yapmadığını, Kaymakamlığın yapmadığını siz yapıyorsunuz diye. Ben de bunun ardından ‘Arkadaşlar, devleti de küçümsemeyin. Babamız da gitmiş olsaydı bir pantolon, 3-5 kuruş alırdı ama gururuna yediremedi. Babamız yanlış yapmış gibi yanlış anlaşılmaya sebep verdim ve doğru ama niyetim o değildi.”

“Gecenin özeti;  ‘Valiliğe gitseydi ölmezdi’ diye kaba bir anlam çıkartılıyor. Twitlerden böyle bir anlam çıkarılır mı? Evet çıkarılır.Tepkiler de bu yüzden zaten Ama ‘baba gururundan gidememiş bile’ dedim. Sorunun çözümü valilikler demedim. Yine de yanlış anlaşıldım özür dilerim. Galiba yoruldum. Hata yapmam ondan. Günümün 15 saatini AHBAP alıyor.

-Mudanya ağaçlandırılması
-Saros limanına karşı 13 saatlik konser ve
– SMA hastaları için Ankara yürüyüşü.

Bunları Ocak ayına kadar gerçekleştirip sonra daha sağlıklı daha dinç arkadaşlara bırakacağım koltuğu…”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam