Reklam
Kategoriler: İç Açı

Hapishanede işkenceye maruz kalan tutuklu, hafızasını kaybetti

Reklam

27 yaşındaki Uğur Yeloğlu, iddianamesi dahi hazırlanmamış bir şekilde 7 aydır tutuklu bulunuyor. Koğuş arkadaşlarının verdiği bilgilere göre işkenceye maruz kalan Yeloğlu, hapishanede hafızasını yitirdi.

İşkenceye maruz kaldı

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; 27 yaşındaki Uğur Yeloğlu, Mardin Cumhuriyet Savcılığı tarafından hakkında “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” iddiasıyla yürütülen bir soruşturma kapsamında İstanbul’da çalışırken Ocak 2018’de tutuklandı. Yeloğlu, tutuklandıktan sonra Mardin E Tipi Kapalı Hapishanesi’ne konuldu. Şu anda Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Hapishanesi’nde tutulan Yeloğlu, yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle zaman zaman kriz nöbetleri geçirirken, unutkanlık yaşıyordu.

Hapishaneye konulmasının ardından 2 ay tek başına hücrede tutulan Yeloğlu, maruz kaldığı işkence nedeniyle de zor günler yaşıyor. Hücrede tek başına tutulduğu dönemde hafızasını tamamen yitiren Yeloğlu, 2 ay sonra Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Hapishanesi’ne sevk edildi. Burada da bir süre tek başına ayrı bir yerde tutulan Yeloğlu, psikolojik sorunlarının ağırlaşması üzerine ihtiyaçlarını dahi tek başına gideremeyecek hale gelince koğuşa alındı.

Dosyada gizlilik kararı var

Aynı koğuşta kalan arkadaşlarının verdiği bilgilere göre, bir bebek gibi tek başına yemek dahi yiyemez hale gelip, her şeyi unutan, denge bozukluğu yaşayan Yeloğlu’nun tedavisi ile hapishanedeki sağlık görevlilerince yeterince ilgilenilmiyor. Arkadaşları, bu yüzden durumu her geçen gün daha kötüye giden Yeloğlu’nun tam teşekküllü bir hastaneye yatırılmasını talep ediyor.

Bu halde 7 aydır tutuklu bulunan Yeloğlu’un henüz iddianamesi de hazırlanmadı. Avukatı Abdülkadir Aslan, müvekkilinin iddianamesinin ne zaman hazırlanacağının henüz belli olmadığını belirti. Müvekkilinin yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tam teşekküllü bir hastaneye kaldırılması için resmi başvuruda bulunduklarını paylaşan Aslan, ancak hala yanıt alamadıklarını ifade etti. Soruşturma dosyasına “gizlilik” kararı getirilmesi nedeniyle içeriği hakkında bilgi sahibi olamadıklarını da dile getiren Arslan, ellerinde müvekkilinin “Askerliğe elverişli olmadığı” yönünde sağlık raporu olmasına rağmen bunun dikkate alınmadığını söyledi.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam