HDP binasına ateş edenlerin kimliğine ilişkin önemli iddia

HDP Şereflikoçhisar ilçe binasına saldıranların AKP ile ilişkisi olduğu belirtiliyor.

HDP binasına ateş edenlerin kimliğine ilişkin önemli iddia

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Şereflikoçhisar ilçe binası beşinci kez saldırıya uğrarken, saldırganlarının birinin AKP’li belediye çalışanı, diğerinin de gardiyan olduğu öne sürüldü.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Ankara Caddesi üzerinde bulunan ilçe binası, dün Y.E. ile Ü.Z. adlı iki kişinin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Silah sesleri çevrede endişeye sebep olurken, ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Saldırı sırasında ilçe binasında kimse bulunmazken, duvar ve camlar saçmalardan zarar gördü. Konuya ilişkin bilgi veren HDP Şereflikoçhisar İlçe Başkanı Ramazan Aksoy, ilçe binasının bir ay içinde iki, son zamanlarda ise beş kez saldırıya uğradığını belirtti.

Aksoy, saldırıyı yapanların hepsinin savcılık tarafından serbest bırakıldığını kaydederek, şunları söyledi: “Hukuki işlem devam ediyor. Saldırganlar şimdi savcılıktan ifade veriyor. Daha önce de bu tür saldırıları yapanlar hakkında dava açıldı ama hepsi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Yıllardır bize bu tür saldırılar yapılıyor. Bir AKP ilçe binasına saldırı olsa ortalığı yıkarlar ama söz konusu HDP olunca yapılanlar ortada.”

Dünkü saldırıda yer alanlar hakkında bilgi veren Aksoy, “Bana intikal edilen bilgiye göre, saldırganlardan birisi AKP Şereflikoçhisar Belediye çalışanı, diğeri de gardiyan. Yani genel olarak bu tür saldırılar buranın esnafı tarafından yapılıyor” dedi.