Reklam
Kategoriler: İç Açı

Hulusi Akar: Türkiye’de kimse gazetecilik faaliyetlerinden dolayı cezaevinde değil

Reklam

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Türkiye hapishanelerinde tutuklu bulunan gazeteciler  hakkında soruları yanıtladı.

BBC‘ye konuşan Akar, Kaşıkçı cinayetine ilişkin “Bildiğiniz gibi 18 kişi bu işin içinde. Şimdi onlar Suudi Arabistan’da tutuklular. Türk makamları, bu zanlıların yargılanmak üzere Türkiye’ye gönderilmesini istedi. Bildiğiniz gibi elimizde bazı deliller var ve bunları NATO ülkelerinin bazılarıyla paylaştık. İngiltere, ABD, Kanada, Fransa ve Almanya gibi” ifadelerini kullandı.

Akar ses kayıtları hakkındaki soruya “Konsolosluğu dinlemek söz konusu değil. Ses kayıtlarının kaynağını açıklamıyoruz. Bu sizin yorumunuz” yanıtını verdi.

“Türkiye, Muhammed bin Selman’ı mı suçluyor?” sorusunu da yanıtlayan Akar, “Şu anda elimizde bazı deliller var ve bunları birçok ülkeyle paylaştık. Savcılığımız olayı her açıdan inceliyor.” diye konuştu.

“GAZETECİ UNVANINA SAHİP OLABİLİRLER AMA…”

Cezaevinde bulunan gazetecilerin sorulması üzerine Akar “Türkiye’de cezaevlerindeki hiçbir gazetecinin durumu ile Cemal Kaşıkçı olayı arasında benzerlik yoktur. Hapistekiler kapalı kapılar arkasındaki faaliyetleri nedeniyle haklarında hazırlanan dosyalar kapsamında cezaevindeler. Bunların hiçbiri gazetecilik faaliyetlerinden dolayı cezaevinde değil. Bu asla gerçekçi değil” dedi.

Akar cezaevindekilerin gazeteci olmadığını öne sürerek “Onlar gazeteci değil. Gazeteci unvanına sahip olabilirler ama… Türkiye’deki dava dosyalarını diğerleriyle karıştırmayın. Eğer çok ilgiliyseniz, savcılığa ve mahkemeye gidip onların ne yaptıklarına dair bilgi alabilirsiniz” sözlerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 20 Kasım 2018 09:09 09:09

Reklam

Önceki Haberler

Barış Terkoğlu ‘Pelikancıların İstanbul savaşı’ davasında beraat etti

Gazeteci Barış Terkoğlu hakkında BirGün Gazatesi'ne 'Pelikan yapılanması'na dair verdiği söyleşi gerekçe gösterilerek Süheyb Öğüt'ün…

17 Mayıs 2024 14:56

28 Şubat Davası’nda yargılanan emekli askerlerin cezası kaldırıldı: Çetin Doğan tahliye oldu

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla 28 Şubat Davası'nda hüküm giyen Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım…

17 Mayıs 2024 13:31

AKP’li belediye köy yollarına ayrılan parayla 4×4 araç alacak

AKP'li Elazığ Belediyesi, köy yolları için ayrılan ödenekle AFAD'a 4x4 araç almaya karar verdi.

17 Mayıs 2024 11:30

Panathinaikos’ta Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk umutlarını yitiren Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Terim,…

17 Mayıs 2024 11:06

İmamoğlu’ndan özelleştirme açıklaması: Haddini aşmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın özelleştirme ile ilgili sözlerine,…

17 Mayıs 2024 10:57

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19
Reklam