Hürriyet'te istifa

Fikret Bila Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden istifa etti.

Hürriyet'te istifa

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, görevinden istifa etti. Bila’nın emeklilik işlemlerinin başlatılmasını istedi.

T24’ten Gonca Tokyol’un haberine göre, Doğan Medya Grubu’nun Demirören Holding’e satılmasının ardından, Aydın Doğan Fikret Bila’ya, “devir işlemleri tamamlanana kadar görevden ayrılmaması arzusunu” iletti.

Fikret Bila’nın, daha önce genel yayın yönetmeni olarak Milliyet’te de birlikte çalıştığı Demirören ailesiyle yönetim anlayışında uzlaşamadığı belirtildi. Gelişmeleri değerlendiren Bila, bugün istifa kararını ve emeklilik işlemlerinin başlatılması talebini Demirören yönetimine iletti. Fikret Bila’nın idari görevini bıraktığı Hürriyet’te, köşe yazarı olarak devam edip etmeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Hürriyet gazetesinde yayımlanan, Genelkurmay Başkanlığı’nda eleştirilere karşı verilen yedi cevabı içeren “Karargâh rahatsız” başlıklı habere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet tepki göstermişti. Sonrasında Bila, Sedat Ergin’in yerine 1 Mart 2017’de Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeliğine getirilmişti.

2013 yılında Milliyet’in başına geçen Bila, Ağustos 2016’da görevinden istifa ederek Hürriyet’e geçmişti.