husnu-mahalliye-erdogana-ve-kamu-gorevlilerine-hakaretten-hapis-cezasi
Gazeteci Hüsnü Mahalli’nin bir yazısında ve katıldığı televizyon programında yaptığı konuşmadaki sözleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret” suçlarından yargılandığı dava karara bağlandı. Sanık Hüsnü Mahalli’ye “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 2 yıl 5 ay hapis cezası verildi. Mahalli’ye “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret” suçundan ise 1 yıl 8 ay hapis cezası verilerek bu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.
İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan Hüsnü Mahalli ve avukatları katıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ise avukatı Hatice Özay temsil etti. Sanık Hüsnü Mahalli savunmasında, suçlamaları kabul etmediğini belirterek “Yaptığım gazetecilik faaliyetidir. Beraatimi talep ederim” dedi. Mahalli son sözünde ise “Cumhurbaşkanına hakaret etmedim. Ben her zaman ‘Sayın Cumhurbaşkanı’ şeklinde ifade ettim. Diktatör kelimesi de hakaret içeren bir kelime değildir. Kaldı ki uluslararası camiada tek kişide toplanan yetki ile ilgili olarak belirtilmiş bir tanımdır. Benim yaptığım gazetecilik faaliyeti dışında hiçbir şey değildir. Beraatimi talep ediyorum” diye konuştu.
Erdoğan’ın avukatı ise “Şikayetimiz devam etmektedir. İddianamede belirtildiği gibi Cumhurbaşkanının adı ve makamı zikredilmiştir. Hakaret suçunun yasal unsurları oluşmuştur. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.
Mahkeme, sanık Hüsnü Mahalli’ye “Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine hakaret” suçundan 1 yıl 8 ay 25 gün hapis cezası verdi. Sanığın sabıkasız oluşunu, bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşması nedeniyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabi tutulmasına hükmetti. Mahkeme sanık Mahalli’ye “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan ise 2 yıl 5 ay 5 gün hapis cezasına çarptırdı.
Sosyal medya üzerinden ‘devlet büyüklerine hakaret ettiği’ iddiasıyla gözaltına alınan Hüsnü Mahalli, 15 Aralık 2016’da sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. 6. Asliye Ceza Mahkemesi de Mahalli’nin “kaçma ihtimalinin olmaması, tutuklulukta kaldığı süre, istenilen cezanın miktarı ve mağdur üzerinde baskı yapılması girişiminde bulunulmasının olanaksız olmasını” dikkate alarak 20 Ocak’ta tahliyesine karar vermişti. Mahkeme, sanığın üzerine atılı fiilin basılmış eser yoluyla işlenmesini dikkate alarak dosyayı görevsizlik kararıyla İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne göndermişti.
Bu haber en son değiştirildi 30 Kasım 2018 14:41 14:41
AKP'li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, haksız bir şekilde belediyedeki işlerinden çıkarılan işçilerin kurduğu çadıra…
Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Genel Başkanı Aysel Tekerek, Silivri Cezaevi'nin önünde yaptığı açıklamada yapılanların hesabının…
Suriye'de yönetimi ele geçiren HTŞ Lideri Colani'nin Antalya'ya yapacağı ziyaret Kadıköy'de Alevi kurumlarının çağrısıyla düzenlenen…
Yurt çapındaki protestolarda tutuklanan çoğunluğu gençlerin oluşturduğu yurttaşlardan bir kısımı daha serbest bırakıldı.
AKP'li Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, belediyedeki işlerinden çıkarılan Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş üyesi işçilerin belediye…
Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e ilişkin ifadeleri nedeniyle "hakaret", "tehdit" ve "hedef gösterme"…