İçişleri'nden 3 tarikata büyük kıyak

AKP'nin üç tarikatın 'vakıf' adı altında faaliyet gösteren kuruluşunu, "izin almadan yardım toplayabilen dernek"ler listesine aldığı ortaya çıktı.

İçişleri'nden 3 tarikata büyük kıyak

Fethullah Gülen, Adnan Oktar, Alparslan Kuytul gibi gerici isimleri ve lider oldukları dinsel yapılanmaları tasfiyeye girişen AKP, diğer yandan ise kendisini destekleyen cemaat ve tarikatları beslemeye devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın listesine göre, Nur Cemaati’nin Nakşibendi kolu ile Menzil tarikatı ve Erenköy Cemaati’ne bağlı, ‘yardım kuruluşu’ adı altında faaliyet gösteren vakıflar “izin almadan yardım toplayabilen dernekler” statüsüne alındığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı’nın önerisiyle Bakanlar Kurulu’nun belirlediği listede Nur cemaatine ait Hayrat İnsani Yardım Derneği, Menzil tarikatına ait Beşir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Erenköy cemaatine ait Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı yer aldı. Sözkonusu kuruluşlar, Türkiye’deki 113 bin 229 faal dernek arasından sadece 22 tanesinin bulunduğu “İzin almadan yardım toplama hakkına sahip dernekler” listesine AKP’nin sunduğu ayrıcalıkla girmiş oldu.

Sözkonusu tarikatlar seçimler öncesinde AKP ve Erdoğan’a destek açıklaması yapmıştı: