Reklam
Kategoriler: İç Açız-kutu-2

İdlib yorumuyla hedef oldu: Artık korkuyorum, mesaj alındı Cem bey

Reklam

AKP’li yazar Cem Küçük, ‘güvenlik analisti’ Metin Gürcan’ı cihatçıların kontrolünde bulunan İdlib’le ilgili Soçi’de varılan “anlaşma” için yaptığı değerlendirmeler nedeniyle hedef gösterdi. Bunun üzerine Gürcan, “Mesaj alındı. Artık Türkçe yorum paylaşmamam gerekiyor. Çünkü artık korkuyorum.” dedi.

Gürcan, Alman medya kuruluşu DW Türkçe’ye yaptığı yorumda Erdoğan’ın Soçi’de Moskova’ya “masada olmayanları ikna edeceğine dair garanti verdiğini” dile getirmiş ve cihatçılara “Kalmak istiyorsanız silahları bırakacaksanız, kalmak istemiyorsanız İdlib’i terk edeceksiniz, terk ederken ağır silahlarınızı teslim edeceksiniz” teklifi götüreceğini belirtmişti. “Ankara neyine güvenerek böyle bir teklif yaptı. Bir aylık sürede muhalifleri ikna edebilecek mi?” sorularının kritik olduğuna dikkat çeken Gürcan, “Ankara’nın radikalleri ikna edebileceğini düşünmüyorum. Türkiye için asıl risk 15 Ekim’den sonra başlayacak” derken “Ankara, sicilleri çok kötü olan radikallere garantör oldu. Radikaller ikna edilemeyince askeri operasyon da mutlaka olacak. Eğer, Halep’in güneyindeki İran yanlısı milisler ile İdlib’in doğusundaki radikaller arasında da bir mezhep çatışması yaşanırsa Türkiye’nin hedef ülke haline gelmesi kaçınılmaz olacak” ifadeleriyle uyarılarda bulunmuştu.

“TERÖRİSTLERİ HİMAYE EDİYORUZ MU DEMEK İSTİYORSUNUZ”

Cem Küçük ise yazısında  Gürcan’ın “Türkiye teröristleri himaye ediyor” demeye getirdiğini öne sürüp, “Bunu ispatlamanız lazım Metin Gürcan. Niye kullandığınız her üslup ve yaptığınız yorumlar Türkiye aleyhine? Sanki Türkiye bu işten zararlı çıksın, Rusya istediğini alsın gibi bir havanız var.” ifadelerini kullandı.

Metin Gürcan’ın sözkonusu değerlendirmeleri DW Türkçe’ye yapmış olması için “Bir yabancı medya kurumuna İdlib anlaşması konusunda Türkiye’nin konumunu küçümseyici yorumda bulunmak millî bir davranış değildir.” diyerek kendince “eleştiri”de bulunan Küçük, Gürcan için “ajan” iması yaparak “Gürcan’ın kendi ülkesinin değil başkalarının çıkarını savunan bir hâli var. Ben Gürcan’ın yorumlarını okuyunca acaba başka bir istihbarat kurumunun ya da ülkenin görüşlerini mi seslendiriyor diye düşünmeden edemedim.” şeklinde yazdı.

“MESAJ ALINDI”

Gürcan ise, Küçük’ün kendisini hedef aldığı yazısı üzerine kişisel Twitter hesabından “Arkamda dayım, torpilim, bir örgüt,yapı yok.Kendi halinde,köyden çıkmış İşçi Muzaffer’in oğluyum.Her şeyim açık, şeffaf. Herkes kontrol edebilir.Ama Artık Türkçe yorum paylaşmamam gerekiyor.Öyle olsun.Çünkü artık korkuyorum.Mesaj alındı Cem Bey. Saygılarımla” açıklamasında bulundu.

Bu haber en son değiştirildi 21 Eylül 2018 14:12 14:12

Reklam

Önceki Haberler

AYBÜ öğrencileri şenliğini aldı

Şenliğin iptal edilmek istenmesine karşı AYBÜ öğrencileri, topladıkları imzalarla rektörlük önünde eylem yapacaklardı. Eylem saatinden…

7 Mayıs 2024 21:58

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

7 Mayıs 2024 21:07

Kayseri’de kadın cinayeti: Babası tarafından katledildi!

Kayseri'de 4 gün önce babasının bıçakla yaraladığı genç kadın hastanede yaşamını yitirdi.

7 Mayıs 2024 20:55

Hazine borçlanmaya kaldığı yerden devam ediyor

Hazine, 2 ihalede yaklaşık 55 milyar lira borçlanmaya gitti.

7 Mayıs 2024 17:24

Arap Birliği: İsrail saldırıları son derece tehlikeli bölgesel sonuçlar doğurdu

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, BAE'de düzenlenen AIM Yatırım Zirvesi 2024'ün 13. oturumundan…

7 Mayıs 2024 15:01

İstanbul Tabip Odası’ndan Bakan Koca’ya çağrı: Sağlıkta şiddet vakaları artabilir

İstanbul Tabip Odası'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, 10 dakika içinde 3-4 hastaya randevu verildiğini…

7 Mayıs 2024 14:57
Reklam