'IMF'nin ekonominin kozmik odalarına girip gerçek fotoğrafı görüp bize aktarması gerekiyor'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) başkanlığını da yapmış olan 'İYİ Parti'nin ekonomiden sorumlu başdanışmanı Durmuş Yılmaz, "IMF'nin ekonominin kozmik odalarına girip gerçek fotoğrafı görüp bize aktarması gerekiyor" dedi.

'IMF'nin ekonominin kozmik odalarına girip gerçek fotoğrafı görüp bize aktarması gerekiyor'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) başkanlığını da yapmış olan ‘İYİ Parti’nin ekonomiden sorumlu başdanışmanı Durmuş Yılmaz, “IMF’nin ekonominin kozmik odalarına girip gerçek fotoğrafı görüp bize aktarması gerekiyor” dedi.

MB eski Başkanı ve ‘İyi Parti’ milletvekili Durmuş Yılmaz, Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı tarafından önceki gün İstanbul’da düzenlenen “Türkiye Ekonomisinin Z Raporu ve Gelecek Arayışı” toplantısında yaptığı konuşmasında “Beğenelim ya da beğenmeyelim; ben IMF taraftarı bir vatandaş da değilim ama işleri bu noktaya getirirseniz sonuç bu olur. IMF’nin ekonominin kozmik odalarına girip gerçek fotoğrafı görüp bize aktarması gerekiyor. Maalesef bundan mahrumuz” ifadelerini kullandı.

Durmuş Yılmaz, Türkiye’nin krizin henüz başında olduğunu ve sahte iyimserliğin maliyetinin de yüksek olacağını ifade ederek, bir an önce hasar tespit çalışması yapılması gerektiğini de konuşmasına ekledi.

Sözcü’den Sayime Başçı’nın haberine göre Yılmaz 94 ve 2001 krizlerine de değinerek “Bizim bilmediğimiz bir şey daha var; 2001 krizi ile 1994 krizi arasında bir fark var. Orada devleti yeniden yapılandırmak kolaydı. Ama şimdi reel kesimin yanında hane halkı borçları da var. Bu konuda bir tecrübemiz yok. Bunun yükünün nasıl paylaştırılacağı belirsiz. 2009 yılında devreye giren ve döviz geliri olmayan şirketlerin dövizle borçlanmasının önünü açan düzenleme karşısında Hazine, Merkez Bankası ve dönemin Ekonomiden Sorumlu Bakanı Ali Babacan ile birlikte döviz borçlanmasının doğru olmadığı yönünde hükümete görüş verdik ama kabul edilmedi” ifadelerini kullandı.