Reklam
Kategoriler: Dış Açı

İran Dışişleri Bakanı: ABD pişman olacak

Reklam

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin İran’a yönelik yaptırım uygulamasına ”ABD yönetimi attığı bu mantıksız adımlardan pişman olacaktır.” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Zarif, bir video mesaj yayımlayarak ABD’nin 4 Kasım’da devreye giren İran’a yönelik ikinci yaptırım paketine ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘Trump bu tutumunu değiştirmek zorunda kalacak’

ABD’nin eski başkanlarının da İran’a yönelik saygısız tavırlar içerisinde olduğunu ancak zamanla üsluplarını değiştirmek zorunda kaldıklarını belirten Zarif, “Sayın Trump’ın hükümeti de İran’a karşı yürütülen siyasetin etkili olmadığını anlayacak ve bunu değiştirmek zorunda kalacaktır. ABD yönetimi attığı bu mantıksız adımlardan pişman olacaktır.” dedi.

ABD’nin hedefinin İran halkına zarar vermek olduğunu ifade eden Zarif  söz konusu ”düşmanca adımlardan” halkın etkilenmemesi için çaba göstereceklerini belirtti ve “Hükümet, başından itibaren bütün gücüyle buna karşı koymak için yoğun bir çaba gösterdi ve bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlar Kurulu ve diğer tüm toplantılarda gerekli tüm çabaların ortaya konulduğu konusunda halkımıza güvence veriyorum.” sözlerine yer verdi.

İsrail ve birkaç küçük devlet dışında ABD’nin adımlarını kimsenin  desteklemediğini vurgulayan Zarif,  ”Diplomasi alanında sağlanan bu başarıdan dolayı mutluyum. Bu duruşun gelecekte de etkisini göstermesini temenni ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

‘Washington, İsrail ve Suudi Arabistan’ın işlediği cinayetlerin üstünü örtüyor’

Zarif ABD’yi kötü günlerin beklediğini söyleyerek ‘Washington yönetimi yürüttüğü siyasetin çıkarlarına hizmet ettiği noktasında kendi halkını dahi ikna edebilmiş değil. Bu hükümet kendi ulusal çıkarlarını dahi düşünmüyor. Sadece küçük bir grubun menfaatine hizmet ediyor. Kendi ulusal çıkarlarını savunabilmek için Suudi Arabistan ve İsrail’in işlediği cinayetlerin üstünü örtüyor.” dedi.

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam