Reklam
Kategoriler: Dış AçıManşet

IŞİD karşıtı koalisyon: Suriye Demokratik Güçleri’ne eğitim verdik

Reklam

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sivil-asker faaliyetleri sorumlusu Fransız Tuğgeneral Frederic Parisot, Suriye’deki operasyonların ardından elindeki toprakları kontrol altında tutmak için “Kuzey Suriye Savunma Gücü”ne (Ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri) eğitim verdiklerini söyledi.

Fransız General Parisot, video konferans yöntemi ile ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlanarak Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Suriye’de IŞİD ‘in elinde 30 kilometrekarelik bir alanın bulunduğunu belirten Parisot, Suriye’de “birkaç yüz” IŞİD militanı kaldığını tahmin ettiklerini ve bu alanı IŞİD’in elinden almanın kısa süreceğini ifade etti.

Parisot, koalisyonun IŞİD’ten alınan bölgelerde istikrar sağlama çalışmalarına ilişkin de öncelikli hedefin toprakların örgütün elinden tamamen alınması, sonrasındaki hedefin ise alınan toprakların IŞİD tarafından tekrar ele geçirilmesinin engellenmesi olduğunu belirtti.

“GERİ GELMEMESİNİ SAĞLAMALIYIZ”

IŞİD’in elindeki toprakların alınmasının örgütün bölgeden silinmesi anlamına gelmediğini vurgulayan Parisot, “IŞİD’in savaş gücü olarak bir daha geri gelmemesini sağlamalıyız. Bunu yapmak için bir taraftan Irak güvenlik güçlerini eğitiyoruz. Onlar çok başarılı. Diğer taraftan da Kuzey Suriye Savunma Gücü’ne ve güvenlik güçlerine eğitim veriyoruz.” diye konuştu.

Bir muhabirin “Kuzey Suriye Savunma Gücü’nün ne olduğunu açıklayabilir misiniz? Bunlara ne tür eğitimler veriyorsunuz? Sınır güvenliği de bu eğitimlere dahil mi?” sorusuna Fransız general şu yanıtı verdi:

“Onlar Suriye Demokratik Güçleri’dir. Onların ‘Güvenlik Güçleri’ dediğimiz güçleri olacak. Çünkü savaş bittikten sonra, aynı şey Irak tarafı için de geçerli, askeri olarak elde ettikleri kazanımları pekiştirmeleri gerekir. Bu iş toprak almaya benzemez. Ben bir karacı değilim ama bir toprağı almakla onu tutmak farklıdır. Bu yüzden onlara toprağı elinde tutmaları konusunda eğitim veriyoruz. Bu eğitimde sınır güvenlik güçleri yer almıyor.”

Bu haber en son değiştirildi 25 Temmuz 2018 08:10 08:10

Reklam

Önceki Haberler

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03

6 ilde IŞİD operasyonu

Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda dijital materyal ile çok miktarda döviz ve Türk Lirasına el konulduğu…

28 Nisan 2024 11:49

Tülin Tankut yazdı: Pankartlar

Bugün ülkenin acilen çözüm bekleyen sorununuysa artık çocuklar bile biliyor. Ana muhalefet partisi, parlamentoda ekonomik…

28 Nisan 2024 11:38

Washington Post: Zelenskiy, ordusunun kayıplarını eksik bildirmiş olabilir

Kaynak, "Son birkaç hafta içinde çıkardıkları yasalar onlara yardımcı olacak, ancak daha fazla gücü harekete…

28 Nisan 2024 10:45

Av. Abdurrahman Bayramoğlu: İşleneceğini herkesin bildiği bir cinayetin öyküsü

“İnsan özgülüğe mahkumdur.” der J. P. Sartre. Seçimlerimizle kendimiz ve insanlık hakkında hüküm veririz sürekli.…

28 Nisan 2024 10:08

Koza Altın gözünü yaylalara dikti

Kürtün ilçesinde bulunan Gölönü Yaylası’na açılacak olan madenden çıkarılan cevher yine aynı il sınırlarında bulunan…

28 Nisan 2024 09:46
Reklam