Reklam
Kategoriler: İç Açı

İstanbul Newrozu’nda gözaltılar var

Reklam

İstanbul Bakırköy’deki Newroz kutlamaları öncesi polisin miting alanına girmek isteyenlere yönelik uygulamaları tepki çekerken, bazı kişiler polis tarafından gözaltına alındı.

Alana giden yolarda ve alan çevresinde alınan yoğun önlemler nedeniyle Bakırköy Adliyesi’ne gitmek isteyen avukat ve vatandaşlar da büyük zorluklar yaşadı. Alınan yoğun önlemler nedeniyle Adliye’ye tek kapıdan girişlerin yapılması uzun kuyruklara neden oldu. Avukatlar, duruma tepki gösterdi.  “Arama yapılıyor” gerekçesiyle alanın geç açılmasına halkın tepki göstermesi üzerine polis kontrol noktalarından kitleyi almaya başladı.

DÖVİZLERE, TİŞÖRTLERE EL KONULDU

Saat 11.20 itibariyle kontrol noktalarından girişler başladı. “Savaş değil barış istiyoruz”, “Zalim Dehaklar kaybedecek Devrimci Kawalar kazanacak” yazılı dövizlere polis el koydu. Bir polis amirin polislere, “Beğenmediğiniz hiçbir şeyi almayın” talimatı dikkat çekti. Bunun üzerine kimi polisler, vatandaşların boyunlarındaki puşilerini almak istedi. Kimileri direnerek puşilerini teslim etmezken, kimi yurttaşların ise puşilerine el konuldu.

Yine kimi gençlerin giydiği “Kürdistan” yazılı tişörtler de polisler tarafından üzerlerinden çıkarılarak alındı. Bir kadının sarı kırmızı yeşil renkli çantasına da el konuldu. Polis, yaşlı bir yurttaşın kullandığı ilacı dahi almak istedi. Ancak hem çevredekilerin hem de yaşlı yurttaşın tepkisi üzerine polis geri adım atmak zorunda kaldı. Yine, burada da gazetecilerin görüntü alması engellenmeye çalışıldı. Polis, gazetecilere “Burası bizim güvenlik alanımız. Burada çekim yapamazsınız gidin buradan” dedi.

Mitingi öncesi arama noktalarında 3 kişi gözaltına alındı.

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam