İttifak bir 'meyve' daha verdi: ÖSYM'nin başına 'ülkücü' başkan!

24 Haziran seçimleri öncesinde AKP ile ittifak kuran MHP, ÖSYM Başkanlığı'na kendisine yakın bir ismi getirtti.

İttifak bir 'meyve' daha verdi: ÖSYM'nin başına 'ülkücü' başkan!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’na, faşist kimliğiyle tanınan Prof. Dr. Halis Aygün’ün ataması yapıldı.

Aygün’ün ÖSYM Başkanlığı’na getirilmesine ilişkin kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte sosyal medyada MHP’li hesaplar sevince boğuldu. Zira Halis Aygün’ün ‘ülkücü’ olduğu biliniyor. Aygün’ün sosyal medya paylaşımları da bu kimliğini saklama gereği duymadığını gösteriyor.

Aygün’ün ataması kararı akıllara 24 Haziran seçimlerine AKP ile ittifak yaparak giren MHP’nin bürokrasideki etkisini getirdi. Seçim öncesi yapılan açıklamalarda MHP’lilerin kabinede yer almayacağı ancak buna karşılık bürokraside başkanlık, genel müdürlük ya da bakan yardımcılığı gibi önemli konumlara getirileceği belirtilmiş, kimi atamalarda MHP lideri Devlet Bahçeli’nin ‘olur’unun aranacağı kaydedilmişti. Aygün’ün atamasının da bu karar kapsamında gerçekleştiği yorumları yapılıyor.

İşte Aygün’ün kişisel Twitter hesabında, MHP lideri Devlet Bahçeli’den paylaştığı tweet’ler ve MHP kurucusu Alparslan Türkeş’in ölümyıldönümü nedeniyle yaptığı paylaşımı: