Reklam
Kategoriler: İç AçıManşet

İzmir’de okulda patlama: 1’i ağır ve 5 yaralı

Reklam

Bugün saat 12.00 sıralarında, Gaziemir ilçesi Sarnıç Mahallesi’ndeki Abdulhamit Han Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin doğalgaz kazanı, büyük bir gürültüyle patladı. Okulda derslerin işlendiği sırada meydana gelen patlama, büyük paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre olayda 1 kişi öldüğü 4 kişi yaralandığı bildirilmişti.

Patlamanın ardından yangın çıktı. İhbar üzerine okula, çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yangın, kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürülürken, öğrenciler tahliye edildi.
Yaralanan 4 kişi ise ambulanslarla hastaneye kaldırılıp, tedaviye alındı. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi alıp, öğrencilerin tahliyesini sağladı. Haberi duyan veliler ise endişeyle okula koştu ve çocuklarına ulaşmaya çalıştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Okulda doğal gaz kazanınıda patlama meydana geldi. Öğrencilerimiz tahliye edildi” açıklamasını yaptı.

SAĞLIK EKİPLERİ HAYATA DÖNDÜRDÜ

Patlamayla, okulun bitişiğinde bulunan Halk Eğitim Merkezi’nin duvarı çöktü. Olayda, Halk Eğitim Merkezi’nde bulunan 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine okula çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın ardından çıkan yangın, kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürülürken, öğrenciler, kısa sürede tahliye edildi.

Halk Eğitim Merkezi’ndeki odada bulunan 5 kişiden tekstil kursiyeri Öznur G., üzerine devrilen duvarın altında kaldı. Gelen 112 Acil sağlık ekibi, itfaiyenin yardımıyla duvar altından çıkardığı Öznur G.’nin kalbinin durduğunu belirledi. Sağlık ekibinin müdahalesiyle Öznur G.’nin kalbi tekrar çalıştırıldı.

Yaşama döndürülen Öznur G., ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Öznur G.’nin sağlık durumunun ağır olduğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Diğer 4 yaralı ise ambulanslarla Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı. Okulun bahçesi, emniyet şeridi ile çevrildi ve çok sayıda polis önlem aldı.

Bu haber en son değiştirildi 6 Şubat 2018 14:25 14:25

Reklam

Önceki Haberler

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34
Reklam