Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kayınbiraderini, bacanağını, kayınbiraderinin eşini TRT’de kadroya alıp, TRT’yi ‘en adil personel alan kurum’ ilan etti

Reklam

TRT World yöneticisi önce bütün akrabalarını kadroya aldı, ardından ise TRT’yi Türkiye’nin en adil personel alımı yapan kurumu ilan etti.

Kayınbiraderini, bacanağını, kayınbiraderinin eşini kadroya aldığını kabul eden TRT World yöneticisi Fatih Er, TRT’nin Türkiye’de en adil personel alan kurum olduğunu savundu. Fatih Er, 2 bin kişi arasında eleme yaparak kadro oluşturduklarını savunarak Trt’yi “Türkiye’de en adil şekilde personel alan kurum” ilan etti.

OdaTV‘nin haberine göre, dijital işlerden sorumlu olarak işe alındığı iddia edilen bacanağı Resul Şimşek daha önce Kanal 24’te, Habertürk’te ve ATV’de de çalışmıştı.

Kanala alınan bir diğer tanıdık ise, Fatih Er’in kayınbiraderi Furkan Han’ın eşi Efnan Han. İddialara göre Fatih Er’in kayınbiraderinin eşi, kanalda Showcase isimli bir programı sunuyor.

Fatih Er yaptığı açıklamada, Trt World’ün kuruluşu sırasında Avustralya’dan 130 kişinin getirildiğini, kendisinin de bir dönem Avustralya’da yaşadığını ve ailesinin orada olduğunu söyledi. Er, “çalışanlardan bir tanesi kayınbiraderim, Avustralya’dan geldi, herkes gibi elemelerden geçti ve kazandı” diyerek kendini savundu.

Kayınbiraderinin eşi Efnan Han’ın işe alım süreci için ise “Kendisi Kanada’da eğitim görmüş biri. Bizim kanalda çalışıyordu. Daha sonra Furkan Han ile tanışıp evlendiler. İkisi de işe başladıklarında bekardılar. Burada tanışıp evlendiler. Evlendikten sonra ‘seni işten çıkarıyoruz’ diyemeyiz.” savunmasını yaptı.

TRT World kanalı daha önce de döviz cinsinden maaş skandalıyla gündeme gelmişti. CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar’ın soru önergesiyle kamuoyuna yansıyan iddialara göre TRT World’ün çalışanlarına döviz cinsinden ücret ödendiği ve bir çalışana 22 bin euro maaş ödenmesi soruları gündeme gelmişti.

Reklam

Önceki Haberler

Panathinaikos’ta Fatih Terim ile yollar ayrıldı

Yunanistan Süper Ligi'nde şampiyonluk umutlarını yitiren Panathinaikos'ta teknik direktör Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Terim,…

17 Mayıs 2024 11:06

İmamoğlu’ndan özelleştirme açıklaması: Haddini aşmış

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural'ın özelleştirme ile ilgili sözlerine,…

17 Mayıs 2024 10:57

İBB, AKP döneminde özel bir üniversiteye tahsis edilen tarihi binasını geri alıyor

İBB yönetimi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’ne AKP döneminde bedelsiz olarak tahsis edilen Fatih’teki tarihi…

16 Mayıs 2024 18:19

Kobane Davası’nda karar açıklandı: Demirtaş’a 42 ve Yüksekdağ’a 30 yıl hapis cezası verildi

Kobani davasında hükümler açıklandı. Eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş’a 42 yıl, Figen Yüksekdağ’a…

16 Mayıs 2024 18:10

BM, Gazze’de insani yardım dağıtmanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nden yapılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de…

16 Mayıs 2024 17:54

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50
Reklam