Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu adaylarını bekletiyor: Akşener’le görüşmeler tamamlanıncaya kadar istifa etmeyin

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bazı büyükşehirlerdeki ilçe belediyelerinde CHP’den aday olmak isteyen kamu görevlileri ve sendika temsilcilerine görevlerinden istifa etmemeleri ve ‘İyi Parti’ ile yapılan ittifak görüşmelerini beklemeleri yönünde uyardığı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu’nun aday olmak için görevlerinden istifa edecek kimi isimlere, “Görüşmeler Aralık ayına kadar netleşir. Adaylık başvurusu için bu görüşmelerin netleşmesinde fayda var” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener arasındaki görüşmenin ardından iki parti arasında yerel seçimlerde ittifak için çeşitli temaslar kurulmaya başlarken, sürecin CHP’den aday adayı olmak için başvuruda bulunmak isteyenleri de etkilediği ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre, görüşmenin ardından CHP’den belediye başkanı aday adayı olmak isteyen bazı sendika temsilcileri ve kamu görevlileriyle CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdiği görüşmede Kılıçdaroğlu’nun İyi Parti ittifakına ilişkin ipuçları verdiği ve “Biraz bekleyin. Görüşmeler Aralık ayına kadar netleşir. Adaylık başvurusu için bu görüşmelerin netleşmesinde fayda var” dediği öğrenildi.

Yüksek Seçim Kurulu takvimine göre kamu görevlilerinin aday adaylığı için en geç 1 Aralık’a kadar görevinden istifa etmesi gerekiyor.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam