Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu Akşener ile görüştü: Ortak mutabakat temin edildi

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener ile görüştü. Görüşme sonrası yapılan basın toplantısında ”Türkiye’nin iki büyük partisi bir araya gelerek temel meseleler konusunda ortak mutabakatlar temin etmiştir.” açıklaması yapıldı.

‘İyi Parti’ Genel Merkezi’nde yapılan görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Kılıçdaroğlu ile görüşmeye gelen heyette CHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Parti Örgütünden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan yer aldı.

İki taraftan parti heyetlerinin katılımıyla gerçekleştirilen görüşme sonrası CHP’den Seyit Torun ve ‘İyi Parti’den Cihan Paçacı ortak basın açıklaması yaptı. Seyit Torun açıklamasında “Sayın iki genel başkan bu konular üzerinde durdular. Genel konular değerlendirildi ve elbetteki bir siyasi sorumluluk içerisinde görüş alışverişinde bulunuldu. Çözüm üretmemiz gereken konular var. Bu anlamda bir görüş alışverişinde bulunuldu, bir genel değerlendirme yapıldı.”  sözlerine yer verdi.

‘Ortak mutabakatlar temin edilmiştir’

‘İyi Parti’den Cihan Paçacı ise CHP heyetine teşekkür ederek görüşmeye ilişkin ”Önümüzdeki 31 Mart’ta gerçekleşecek olan yerel seçimler konusunda genel anlamda bir görüş alışverişinde bulunulmuştur. Milletimiz şu an itibarıyla geleceğinden umutlu değildir ancak şunu ifade etmek gerekir ki Türkiye’nin iki büyük partisi bir araya gelerek temel meseleler konusunda ortak mutabakatlar temin etmiştir. Ve bu genel mutabakatlar çerçevesinde milletimiz umutsuzluğa kapılmasın. Bu toplantı hem CHP olarak hem de İYİ Parti olarak geleceğe daha umutla bakmamızı sağlamıştır.” açıklamasında bulundu.

‘Adaylar konusuna girilmedi’

Açıklama sonrası ikili gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Aday isimleri gündeme geldi mi?” sorusuna Seyit Torun, “Adaylar konusuna girilmedi, sadece genel değerlendirme yapıldı. İki genel başkan da bir siyasi sorumluluk içerisinde, genel olarak Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunların çözümü noktasında bir değerlendirme yaptı.” şeklinde cevap verdi.

“CHP ve İYİ Parti’nin bir dahaki görüşmesi konusunda bir takvim belli mi?” sorusuna ise Torun, “Hayır, bir takvim söz konusu değil, ihtiyaç halinde… Türkiye’nin içinde bulunduğu süreç gerektirdiği anda bunun bir takvime bağlanması önemli değil her an gelinebilir.” yanıtında bulundu.

Bu haber en son değiştirildi 14 Kasım 2018 08:09 08:09

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam