Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu, İnce ile görüşmesinin detaylarını anlattı

Reklam

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmalarına, partisinin aday belirleme stratejisine ve isimleri öne çıkan Muharrem İnce ve Mansur Yavaş’ın adaylığına dair konuştu.

AKP’nin yerel seçimlerde isim bulmakta zorlandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yerel yönetimlerde yeni bir isim çıkarmakta zorlanıyorlar. Aynı isimler büyükşehir belediye başkanları, aynı isimler il belediye başkanları olarak topluma sunuluyor. Yeni bir isim, ufku olan, sorunları çözmede yetenekli olan isim AKP saflarında AKP ile beraber anılmak istemiyor. Çünkü AKP demek, sorun üreten bir parti demektir.” ifadelerini kullandı.

‘KADER BİRLİĞİ’

AKP-MHP ortaklığına değinen Kılıçdaroğlu, ‘Cumhur İttifakı’ için ‘kader birliği’ tanımını yaptı: “Türkiye’nin sorunlarına çözüm üretememeleri, AKP ile MHP’yi  bir anlamda kader birliğine itti. Seçimleri kaybedeceklerinden korkuyorlar. O korku nedeniyle bir araya geliyorlar. Ama halk bunların hangi gerekçe ile bir araya geldiğini görüyor. Bütün olumsuz gidişten bu iki parti sorumlu. Çekinerek, korkarak, “Bir araya gelmezsek CHP büyük şehirleri alır, belediyelerde  başarı elde eder” kaygısının içindeler.”

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Kılıçdaroğlu, AKP’nin artık topluma hizmet edemez haline geldiğini “Büyük servetlerle şiştiler, artık hareket edemez noktaya geldiler” ifadeleriyle anlattı.

Yerel seçimlerde partisinden aday olmak isteyen isimlerin yarışını tarif eden Kılıçdaroğlu, “İllerdeki aday adaylarımız arasında projeler bağlamında yarış var. Bu bizi mutlu ediyor. Aday adaylarımızdan iki şey istedik: 1-Belediye başkanı olmak istediğin yerin sorunları nedir? Bunu bize yaz. Dosyana koy. 2-Sorunlar için çözüm önerilerin nedir?  Böylece, sorunlara ne kadar vakıf, sorunları çözmek için hangi projeleri var?  Bunu öğreniyoruz.” dedi.

KILIÇDAROĞLU – İNCE GÖRÜŞMESİ

Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ile görüşmesinin detaylarını ise şöyle aktardı:

“İstanbul’la ilgili eğilim yoklaması olursa katılacağını, olmazsa katılmayacağını, parti için çalışacağını, partili olduğunu ifade etti. Biz zaten örgütlere ‘Nerelerde eğilim yoklaması yapılmalı, nerelerde eğilim yoklaması istiyorsunuz?’ diye yazı göndermiştik. Önümüzdeki günlerde değerlendireceğiz. İstanbul’dan eğilim yoklaması yapılmasına ilişkin  bir talep gelmedi. Şu anda eğilim yoklaması yapılacak yerlerde çalışma devam ediyor.  Eğilim yoklamasından sonra süratli bir şekilde açıklayacağız. Oradan kim çıkarsa  belediye başkanı adayı olarak Parti Meclisimiz  karara bağlayacak. Tabii anketler de yapıyoruz.”

‘MANSUR BEY’DEN TOPLUMUN BEKLENTİSİ VAR’

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş için ise şu değerlendirmeleri yaptı: “2014 seçiminde belediye başkan adayımız olan Mansur Yavaş, toplunun her kesimi tarafından sevilip sayılan, güven veren bir kişi. Dolayısıyla Mansur Bey’in isminin adaylık sürecinde dillendirilmesi de normal bir şey.  Mansur Bey’den toplumun bir beklentisi var.”

Son olarak partisinden aday olacak isimler için konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, “Adaylarda  toplumun her kesimini kucaklayan, her kesime sıcak mesajlar veren, kimseyi ötekileştirmeyen özellik istiyoruz. Her kesime gidip sorunlarına vakıf olduğunu göstermeli, sorunların çözümünü güven veren bir dille anlatmalı. Sert, militan, parti kimliği öne çıkmış adayların olmaması lazım. Herkesi kucaklayan aday olması lazım. Milletvekilliği adaylarından farkı  bu zaten. Milletvekili seçiminde parti,  belediyle başkanlığı seçiminde aday tercihi var. Her  kesimi kucaklaması lazım. Anketler yapıyoruz. Nabız tutuyoruz, görüşmelerimiz var.  Bu konuda değerlendirmeler yapacağız.” değerlendirmesini paylaştı.

Bu haber en son değiştirildi 24 Kasım 2018 10:13 10:13

Reklam

Önceki Haberler

“Ukrayna, ilk F-16’sını önümüzdeki haftalarda alabilir”

Savaş uçaklarının haziran ya da temmuz ayına kadar Ukrayna'ya teslim edilmesi gerektiği belirtilirken, kaynağın jetlerin…

12 Mayıs 2024 17:30

İsrail ordusu, Gazze’de pek çok noktada sivilleri hedef aldı

Basal, "Ne yazık ki, sivil savunma görevlilerinin can güvenliği olmadığı için vatandaşların hayatlarını kurtarmak için…

12 Mayıs 2024 14:27

Açığa alınan emniyet müdüründen ‘rüşvet’ savunması: Menzil’e yardım topluyordum

Emniyet müdürü, idari inceleme sırasında rüşveti "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyledi.

12 Mayıs 2024 14:16

Erdoğan: ABD ziyaretimiz her iki tarafın programlarının uyumsuzluğu nedeniyle ertelendi

Biden ile planlanan ve ertelenen görüşmeye dair de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “ABD ziyaretimiz her iki…

12 Mayıs 2024 12:26

Eski AKP’li başkan Taşçı’ya inceleme

AKP’li Atakum Belediye Başkanı Taşçı hakkında, yolsuzluk iddiaları yargıya taşınmıştı.

12 Mayıs 2024 10:50

Yürüyelim…

Sandıklar kapandığına, seçimler geride kaldığına göre, seçmen yerine konulanların tam da bugün yurttaş olduğunu göstermesi,…

12 Mayıs 2024 07:17
Reklam