Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kitapla öğrencisini döverek hastanelik eden öğretmenin davası basına kapatıldı!

Reklam

İstanbul Esenler’deki İlhami Faydagör İlkokulu’nda, öğretmen Nadir D.’nin sekiz ay önce öğrencisinin yüzüne kitapla vurduğu iddiasıyla 1,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı Bakırköy 29. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşma, Hakim Vijdane Bayram tarafından gizlilik kararı alınmadan basına kapalı yapıldı.

Hürriyet’ten Ceylan Sever‘in haberine göre duruşmada birinci sınıf öğretmeni sanık Nadir D. mağdur H.S.S. ile annesi Songül S., babası Remzi S. hazır bulundu. Psikolog eşliğinde ifadesi alınan öğrenci H.S.S., 20 Nisan’da yaşadıklarını anlattı: “Kalemim yere düşmüştü. Eğilerek yerden aldım ve yerime oturdum. Öğretmenim yanıma gelerek beni kolumdan tuttu ve elindeki kitapla yüzüme vurdu. Gözümün altından kan aktı. Önce öğretmenim kendisi pansuman yaptı. Sonra anneme haber verdi.”

Söz alan psikolog, “Mağdur Yaşına göre sosyal ve zihinsel gelişimi yaşıyla uyumludur. Beyanına itibar edilmesi hususunu mahkemenin takdirine bırakıyorum” diye konuştu.

Öğretmen Nadir D. ise “Mağdurun beyanını kabul etmiyorum, kasten vurmadım. Mağdurun gözünün altındaki yara da basit bir çizikti. Bu yara da gözünün altındaydı, bileğinde herhangi bir yara yoktu” dedi.

ÖĞRENCİLER ‘ÖĞRETMEN YAPTI’ DEDİ

Duruşmada öğretmenin tanığı olarak dinlenen sınıf annesi H.B. ise “Olay günü okuldaydım. Beslenme saati olan 12.00’de sınıfa girdim. Mağdur S.’nin gözünün altına pansuman bandı yapıştırılmıştı. Sınıftakilere kimin yaptığını sordum. Bazıları ‘Öğretmen yaptı’ dedi. Bazıları ise ‘Görmedik’ dediler. Mağdura üç kez sordum, hiçbir cevap vermedi. Ben sanık öğretmenin daha önce çocuklara vurduğunu, dövdüğünü, hakaret ettiğini hiç görmedim” diye konuştu.

Mahkeme eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam