Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Kocaeli 41 Burda AVM’de çalışanlar isyan etti

Reklam

Kocaeli’nin yeni AVM’lerinden 41 Burda AVM’de işçiler, günde 14 saati bulan çalışma süreleri ve uygulanan mobbingten dolayı isyan etti. Yönetimin toplantısına katılmak isteyen personel, güvenlik tarafından engellendi

AVM’de işçiler haddinden fazla çalıştırılıyor. 41 Burda’nın diğer AVM’lerden 1 saat geç kapandığını belirten çalışanlar, 18 Haziran günü AVM yönetiminin toplantısına katılarak dertlerini anlatmak istemiş ancak güvenlik tarafından içeri alınmamış.

İzmit genelinde AVM’ler saat 22.00’de kapanırken 41 Burda AVM’nin kapanış saati 23.00. Uzun çalışma saatlerinden bıkan işçiler kölelik koşullarına karşı yönetime isyan etti. Kendilerine ayıracak zamanları kalmadığını ve kölelik koşullarında çalıştıklarını dile getiren işçiler tepkili.

Konuyla ilgili Kocaeli Barış Gazetesi’ne konuşan 41 Burda çalışanı, işinden olma korkusu ile isminin gizli kalmasını talep ederek şunları anlattı: “Sabah saat 09.00’da iş başı yapıyoruz ve bu saatte her şeyin bitmiş olması gerekiyor. Dükkan temizliği olsun, ürünlerin düzeni olsun. Biz hangi ara kahvaltı yapacağız? Burası önceden böyle değildi sonradan yönetim kendi kafasına göre karar alır oldu. Hiçbir mağaza yöneticisinin fikri sorulmuyor. Duruma dur demek için aramızda imza topladıki, tüm mağaza çalışanları da destek verdi. İmzalarımızı Valiliğe sunduk fakat sonuç yine olumsuz. Ben ne çocuklarıma, ne eşime vakit ayırabiliyorum. Bu kadar çalışıyorsun sonra senden verim bekliyorlar. 18 Haziran’da toplantı yapıldı AVM yönetimince, biz de girmek istedik toplantıya fakat güvenlik izin vermedi. Bizi içeriye almadılar. Sonra aramızdan sadece bir kişinin içeri girebileceği söylendi. O bir kişiyi gönderdik ancak yine bir değişiklik olmadı. Aylardır uğraşıyoruz, fakat bıraktık artık. Hiçbir şey değişmiyor.”

Kaynak: http://www.kocaelibarisgazetesi.com/guncel/41-burdada-calisanlar-isyanda-2-h99021.html

Reklam

Önceki Haberler

Hamas’tan ateşkes ile ilgili açıklama

Gazze için yürütülen ateşkes gündemine Hamas'tan yanıt geldi.

5 Mayıs 2024 10:35

“AKP’nin tarikatsever bakanının talimatıyla hazırlanan müfredatı reddediyoruz”

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adıyla yayımlanan yeni müfredat taslağına karşı Laiklik Meclisi açıklamada bulundu.

5 Mayıs 2024 09:57

Sinan Ateş’in öldürülmesi ile ilgili iddianamenin detayları ortaya çıktı: Konumu polis vermiş

30 Aralık 2022 tarihinde silahlı saldırı ile öldürülen Sinan Ateş'in davası ile ilgili iddianame ortaya…

5 Mayıs 2024 08:00

1 Mayıs’ta gözaltına alınanlardan 38’i tutuklandı

1 Mayıs'ta gözaltına alınanlara tutuklama çıktı.

5 Mayıs 2024 06:25

Diyanet’in bu sefer de özel yemek menüsü ortaya çıktı: Haftanın dört günü kebap, iskender, biftek…

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Elazığ'da aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde kurumun "özel yemek" listesi…

4 Mayıs 2024 12:58
Reklam