Koru: Binali Yıldırım 'Ya seçilemezsem?' tedirginliği yaşıyor olabilir

Geçtiğimiz dönem AKP'li medyanın önde gelen isimlerinden Gazeteci Fehmi Koru, kişisel internet sitesinden yerel seçimleri ve Binali Yıldırım'ın adaylık bilmecesini değerlendirdi.

Koru: Binali Yıldırım 'Ya seçilemezsem?' tedirginliği yaşıyor olabilir

Geçtiğimiz dönem AKP’li medyanın önde gelen isimlerinden gazeteci Fehmi Koru, kişisel internet sitesinden yerel seçimleri ve Binali Yıldırım’ın adaylık bilmecesini değerlendirdi.

Binali Yıldırım’ın adının açıklanmama gerekçesi olarak gösterilen, ‘protokol’ problemi ve AKP’liler ile İstanbul’un ilçelerinde gösterilecek isimlerin pazarlığında yaşanan sorunların aksine Koru, başka bir iddiayı köşesine taşıdı.

Koru, görüşmelerin ‘pazarlık’ değil, ‘ikna’ görüşmeleri olduğunu yazarken; Yıldırım’ın “ya seçilemezsem?” tedirginliği yaşıyor olabileceğini değerlendirerek, Binali Yıldırım’ın 2014 yılındaki İzmir yerel seçimlerindeki yenilgisini örnek verdi.

“Bakanlık, başbakanlık yapmış, halen TBMM başkanı sıfatının sahibi bir politikacının ‘‘Ya seçilemezsem?’’ tedirginliği yaşaması gerçek sebep olmasın? Tayyip Erdoğan ile Berat Albayrak’ın kendisiyle görüşmeleri bir pazarlık değil de Binali Yıldırım’ı kazanacağı konusunda ikna çalışması olamaz mı?” ifadelerini kullanan Koru’nun yazısındaki “Binali Yıldırım adı neden açıklanamıyor?” başlıklı bölümü şöyle:

“Binali Yıldırım adı neden açıklanamıyor?

Hemen her yorumcu, AK Parti’nin aday göstereceğine kesin gözüyle bakılan Binali Yıldırım’ın adının bir türlü açıklanamamasını değişik sebeplere bağlıyor; hepsi de kişisel ve pazarlıkla ilgili sebepler bunların…

Protokoldeki yerini dert ediyormuş… Yok onu değil de, ilçe belediyelerine aday gösterilecek kişileri o belirlemek istiyormuş…

Sebep olarak ileri sürülenler böyle şeyler…

Olabilir de.

Peki ya sebep farklıysa?

Bakanlık, başbakanlık yapmış, halen TBMM başkanı sıfatının sahibi bir politikacının ‘‘Ya seçilemezsem?’’ tedirginliği yaşaması gerçek sebep olmasın? Tayyip Erdoğan ile Berat Albayrak’ın kendisiyle görüşmeleri bir pazarlık değil de Binali Yıldırım’ı kazanacağı konusunda ikna çalışması olamaz mı?

Unutmayalım: Binali Yıldırım bir önceki (2014) yerel seçimde İzmir’den belediye başkan adayı gösterilmiş ve seçimi kaybetmişti.

AK Parti İstanbul seçmenlerinin bir bölümü ya onu değil de başka bir partinin adayını tercih ederse?

CHP yönetimi İstanbul’da aday olarak kimi düşündüğünü şu ana kadar belli etmedi. Binali Yıldırım kime karşı yarışacağının belli olmasını bekliyor olabilir.

O da ‘‘Önce adayı görelim’’ diyorsa şaşırmam.

Benim de nihai kararımı adayların kimliği belirleyecek.”