Liman işçileri tarafından kurulan Livorno şampiyon oldu

İtalya’nın küçük bir liman şehri olan ve liman işçileri tarafından 1915 yılında kurularan Livorno takımı, ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Serie B’ye çıkmaya hak kazandı. Livorno’nun şampiyonluğu sonrası Livornolular kenti karnaval alanına çevirdi. Livorno’nun 2018-2019 sezonunda mücadele edeceği Serie B, ülkemizde uygulanan sistemde TFF 1. Lig ile aynı statüye sahip olup burada... View Article

Liman işçileri tarafından kurulan Livorno şampiyon oldu

İtalya’nın küçük bir liman şehri olan ve liman işçileri tarafından 1915 yılında kurularan Livorno takımı, ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek Serie B’ye çıkmaya hak kazandı. Livorno’nun şampiyonluğu sonrası Livornolular kenti karnaval alanına çevirdi.

Livorno’nun 2018-2019 sezonunda mücadele edeceği Serie B, ülkemizde uygulanan sistemde TFF 1. Lig ile aynı statüye sahip olup burada sağlanacak başarı Livorno’nun İtalya’nın en üst ligi olan Serie A’ya tekrardan çıkmaya hak kazanmasını sağlayacak.

Liman işçilerinin takımı olan ve toplumsal muhalif bir duruşa sahip olan Livorno, 4 Eylül 2009 yılında ülkemizde muhalif duruşuyla bilinen bir başka takım olan ve kardeş kulüp olan Adana Demirspor ile Adana’da dostluk maçı yapmış ve maç 0-0 berabere bitmişti.