Melih Gökçek kendini böyle aklamaya çalıştı

Anıtkabir’de Atatürk’e hakaret eden Safiye İnci yerine işte açık hali diyerek başkasını hedef gösteren Melih Gökçek yalanının ortaya çıkması üzerine özür diledi.

Melih Gökçek kendini böyle aklamaya çalıştı

Anıtkabir’de Atatürk’e hakaret eden Safiye İnci yerine işte açık hali diyerek başkasını hedef gösteren Melih Gökçek yalanının ortaya çıkması üzerine özür diledi. Yaptığı skandal paylaşıma rağmen halen kendini savunan Melih Gökçek “Hata yaptım özür diledim. Özür ancak erdemli kişilerin şanındandır” diyerek yaptığı yalan habere rağmen kendini erdemli ilan etti.

Anıtkabir’de Atatürk’e hakaret ettiği videosuyla tepki çeken Safiye İnci’nin ardından sosyal medyada AKP’li hesaplardan meseleyi çarpıtmak adına asılsız paylaşımlar yapılmaya başlanmıştı. Söz konusu kampanyaya Melih Gökçek de ortak olarak twitter hesabından “Yalancının mumu yatsıya kadar da yanmıyor. Kız ODTÜ’lü… çarşafla ilgisi filan yok… Tam bir provakatör… İşte normal yaşantısı ve çarşaflı hali” diyerek Tuğçe Maden isimli başka bir kadının fotoğrafını Safiye İnci’ymiş gibi yayınladı. Tuğçe Maden’in söz konusu fotoğrafın kendisine ait olduğunu ifade ederek olayla alakasının olmadığını belirtmesi üzerine yalan paylaşımların da aslı ortaya çıktı.

Tuğçe Maden “Melih Gökçek Bey, fotoğraftaki benim. Yani çarşaflı kızın açık hali değilim!? Lütfen böyle kaynağı belirsiz paylaşımları daha da yayarak insanları yanlış yönlendirmeyin! Hele ki siz Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentini uzun süre yönetmiş birisiniz” diyerek Melih Gökçek’e de tepki gösterdi.

Yalan paylaşımının ortaya çıkması üzerine Gökçek, paylaşımı silerek Tuğçe Maden’den de özür diledi. Gökçek özür mesajı olarak “Aşağıda çarşaflı foto yanında safiye’nin açık fotosu bütün twit aleminde yayınlanmıştı. Ben de o hesaplardan fotoyu aldım. Ancak Tuğçe Maden aşağıdaki twiti atmış.. Hata ettik ise özür dilemek görevimiz… Özür dilerim Tuğçe Hanım. Twitimi siliyorum” paylaşımında bulundu.

Gökçek kendisine yöneltilen tepkilere karşı ise “MAL BULMUŞ MAĞRİBİ GİBİ BANA SALDIRAN DANGOZLAR, BEN BİR HATA YAPTIM ÖZÜR DİLEDİM… ÖZÜR ANCAK ERDEMLİ KİŞİLERİN ŞANINDANDIR. BİLEREK TE YAPILMAMIŞTIR. PEKİ O TARİHLERDE VERDİĞİM PROVAKASYONLARDA ONLARI SAVUNANLAR, SİZ KİMDEN ÖZÜR DİLEDİNİZ? EZİKSİNİZ EZİK…” diyerek kendini savunmaya çalıştı.