Merkel beklentilere cevap verdi: 'Ekonomik yardım olmayacak'

Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin Türkiye’deki ekonomik krize çözümü de kapsayacağına yönelik beklentilere Merkel açıklama yaparak cevap verdi.

Merkel beklentilere cevap verdi: 'Ekonomik yardım olmayacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Merkel ile bugün ve yarın temaslarda bulunacak. Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin Türkiye’deki ekonomik krize çözümü de kapsayacağına yönelik beklentilere Merkel açıklama yaparak cevap verdi.

DW Türkçe‘de yer alan habere göre, Almanya’da günlerdir gündemde olan Merkel-Erdoğan görüşmesine saatler kala Merkel yaptığı açıklamada, Erdoğan ile yapacağı görüşmede Türkiye’de insan haklarının durumunu ve tutuklu Alman vatandaşları konusunu gündeme getireceğini söyledi.

Perşembe akşamı geç saatlerde yapılan bir toplantıda konuşan Merkel, Türkiye’deki cezaevlerinde siyasi nedenlerle tutuklu bulunan Alman vatandaşlarının durumunun da görüşmede masada olacağını kaydetti.

‘EKONOMİK YARDIM YOK, İŞ BİRLİĞİ VAR’

Almanya’da tartışma konusu olan Türkiye’ye ekonomik yardım meselesi hakkında ise Merkel, Türkiye’nin istikrarlı bir ülke olarak kalabilmesi için “akıllı bağlantılar” bulunması gerektiğini söyledi, ancak direk mali yardım ihtimalini reddetti. Merkel, “Ama ekonomik olarak birlikte çalışmak zorundayız ve kesinlikle bir şeyler konusunda anlaşabiliriz” dedi.

Alman muhalefeti Merkel’den Türkiye’ye ekonomik yardım verilmesi karşılığında tekrar demokrasiye dönüş için baskı yapmasını istiyor.
Bilindiği üzere Almanya, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı. Ayrıca, Türkiye’ye gelen doğrudan yabancı yatırımlar içinde Almanya kökenli şirketler önemli bir ağırlığa sahip.