Reklam
Kategoriler: İç Açı

Milli parklar, yaylalar, ormanlar ‘turizm yatırımı’ adı altında talana açılıyor

Reklam

Resmi Gazete’de dün (25 Eylül 2018) yayımlanan bir yönetmelik değişikliğiyle, “Hazine Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsis Yönetmeliği” yeniden düzenlenerek milli parkların ve yaylalar talana açılması sağlandı.

Değişikliklerle daha önce önceki rejimde Bakanlar Kuruluna ait olan turizm alanlarının belirlenmesi gibi yetkiler, artık tümüyle Cumhurbaşkanı’na devredildi.

Sözcü’den Erdoğan Süzer‘in haberine göre, yapılan düzenlemeyle halka ait olan ormanlar, milli parklar, yaylalar hatta kırsal alanlar artık çok daha kolay bir şekilde turizm yatırımcılarına tahsis edileceği için sıradan vatandaş parasını ödemeden bu yerlere adım dahi atamaz hale gelecek.

Yönetmeliğe eklenen yeni bir maddeyle özel koruma altındaki milli parkların içerisindeki kamuya ait alanlar da artık turizm yatırımcılarına tahsis edilebilecek. Buna göre, Turizm Bakanlığı’nın ‘kamu yararı olduğuna ve zaruret bulunduğuna’ karar vermesi halinde, milli park sınırları içerisinde kalan alanlar, uzun süreli turizm tesisi hizmet alanı olarak kullanılmasına imkan verecek şekilde düzenlenecek. Bu alanların imar planları yapılıp onaylanacak ve turizm şirketlerine tahsis edilecek. Bu şekilde tahsis edilecek ormanlık alanlarda öncelikle bozuk alanlar ve orman içi açıklıklar tercih edilecek. Dolayısıyla milli park içinde bozuk alan ve açıklık yoksa bu madde sayesinde direkt ormanlık alan da tahsis edilebilecek.

TALAN HIZLANACAK

Yönetmelikle kamuya ait alanların turizm amacıyla kişi ve şirketlere verilmesini düzenleyen madde genişletilerek içerisine kırsal ve yayla turizmiyle sağlıklı yaşam turizmi de eklendi. Bu değişiklikle artık, Arap turistlerin büyük ilgi gösterdiği Karadeniz yaylaları başta olmak üzere ülke genelindeki tüm yaylalardaki turizm yatırımları artık Hazine arazileri üzerine yapılabilecek.

Bu haber en son değiştirildi 26 Eylül 2018 19:01 19:01

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam