Reklam
Kategoriler: İç Açı

Muharrem İnce: Eğilim yoklaması olmazsa kesinlikle kabul etmem

Reklam

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve yerel seçimlerde İstanbul için adı geçen Muharrem İnce, adaylığı için ‘eğilim yoklaması olmazsa kesinlikle kabul etmem’ açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep etmesine ilişkin, “Ben partiliyim, partimin başarılı olma için partimin genel başkanı ile görüşmemden daha doğal ne olabilir” diye konuşan İnce, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında zamanın darlığına da dikkat çekerek, “Ben önümüzdeki seçimlerde belediye başkan adaylarımızın 51 güne sıkışmalarını istemiyorum. Benim yaşadığım zorlukların onların yaşamasını istemiyorum” dedi.

İnce, “Önseçimden vazgeçti, şimdi eğilim yoklaması istiyor” eleştirilerine dair, “Bu cahilce bir yaklaşım, siyaseti bilmeyenlerin sorduğu soru. Önseçim ya da aday yoklaması üyelerle veya delegelerle yapılır ve seçime 45-50 gün kala yapılır. Eğilim ise yine üyelerle yapılır fakat, seçim kurulu ve hakim şartı yoktur burada, parti kendi göbeğini kendisi keser.” diye konuştu.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın‘a konuşan İnce, “Ama 135 gün var seçime. Ben diyorum ki önseçim ve aday yoklamasına gerek yok, yani bunu resmi yapmaya gerek yok, parti kendi göbeğini kendisi kesebilir. İstanbul’un 39 ilçesine 39 sandığı koyarsın, 259 bin üyeye de buyurun gelin dersin, o üyeler kimi seçerse adayınız o olur. İstanbul’da, İzmir’de, Adana’da Ankara’da Mersin’de Bursa’da bu şekilde aday tespiti yaparsak örgüt sahip çıkar, örgüt hareketlenir. Önce örgüt hareketlenir, sonra sokak hareketlenir. Ben bunları önereceğim. Takdir genel başkanın ve Parti Meclisi’nindir.” diyerek aday tespiti konusunda görüşlerini yineledi.

Muharrem İnce, “Genel başkanınız size İstanbul için adaylık önerirse kabul eğilim yoklaması yok diye kabul etmeyecek misiniz?” sorusuna, “Hayır etmem. Eğilim yoklaması olmazsa kesinlikle kabul etmem. 1989’da Nurettin Sözen (Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı) tek adaydı, sandık konulmadan aday olmam diye şart koştu. Sandığa gittik, Sözen’i seçtik, o da seçimi aldı. Ben bunu da genel başkana anlatacağım. Bu partinin gençlik kolları, kadın kolları niye var, neden üye oluyor insanlar. Bunun görüşü almayacaksak, kapatalım bunları o zaman genel merkezden yönetsinler.” yanıtını verdi.

Reklam

Önceki Haberler

AKP’li vekilden boğazda kaçak villa

AKP'li vekil Ayhan Gider’in Çanakkale Boğazı’nı gören villasının kaçak olduğu ortaya çıktı. Gider yaptığı açıklamada,…

29 Nisan 2024 09:20

AKP kulislerinde seçimin faturası kesilecek iddiası

Yarın gerçekleşecek olan seçim sonuçlarının değerlendirileceği AKP MYK'de, bazı isimlerin görevden alınacağı iddia edildi. Kulislere…

29 Nisan 2024 09:15

Mehmet Uçum’dan yeni anayasa mesajı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, yeni anayasa ile ilgili paylaşım yaptı. Van'daki irade gaspıyla ilgili paylaştığı…

29 Nisan 2024 09:00

Tepkilerin odağındaki MEB yeni müfredatı savunmak için herkesi desteğe çağırdı

MEB, tartışmalı içeriği itibarıyla kamuoyunda tepki çeken müfredat değişikliği için 'Karşı kampanya' başlattı. İl ve…

29 Nisan 2024 08:30

İzmir Tabip Odası’nın yeni yönetimi belli oldu

İzmir Tabip Odası, iki gün süren olağan genel kurun ardından yeni yönetimini belirledi. Tabip Odası…

28 Nisan 2024 23:49

Özgür Özel’in 1 Mayıs kefaleti…

Biri büyük kalabalıklardan korkuyor; diğeri soldan, sosyalist düşünceden, emekçilerin eşitlik mücadelesinden, kendisinin de eleştirilmesinden korkuyor.…

28 Nisan 2024 14:03
Reklam