Reklam
Kategoriler: Medya

Nagehan Alçı ‘temenni’sini yazdı: Erdoğan’dan nefret edenler bile ‘önce ABD’nin çıkarları’ diyecektir

Reklam

Habertürk’ün AKP’li yazarı Nagehan Alçı, Rahip Brunson kriziyle birlikte gelen ABD yaptırımlarına ilişkin yazısında, Washington yönetiminin Türkiye’nin “kopup gitmesine izin vermeyeceğini” savundu.

Alçı, “ABD ile kopuşa doğru mu?” başlıklı yazısında, Brunson meselesiyle ilgili “kötü kokular” aldığını ve Brunson’un öldürülebileceğini belirttiği daha önceki yazısını hatırlatırken, konu ile ilgili Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya’nın kendisini arayarak rahibin evinin önündeki en üst düzey güvenlik önlemlerini anlattığını aktardı.

Alçı yazısının devamında ise konuyla ilgili iki ülke arasında “akl-ı selim”in galip geleceğine inandığını ifade ederken, Türkiye’nin ABD emperyalizmi açısından önemine işaret etti ve “Washington’da da Erdoğan’dan nefret eden çevreler bile bir noktadan sonra Türkiye’nin zarar görmesinden önce ABD’nin çıkarlarının zarar görmemesini önceleyeceklerdir…” ifadelerini kullandı.

Alçı’nın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“ABD’nin Türkiye İçişleri ve Adalet Bakanlarına yönelik aldığı skandal yaptırım kararı, işlerin Washington’da çığırından çıktığını ve Serdar Turgut’un da işaret ettiği gibi Amerikan yönetiminin tamamen radikal evanjelist çevrelerin kontrolüne girdiğini gösteriyor.

Ben iki yazı önce, Brunson meslesinde tuhaf kokular aldığımı yazmıştım. Sanki ABD’de karanlık bir el Türkiye-Amerikan ilişkilerini sabote etmek için Brunson’ı araçsallaştırıyor, ‘bu öyle gözü dönmüş bir el ki Brunson’ı öldürebilir’ demiştim. O yazı çok ses getirdi. Yeni Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya aradı ve rahibin evinin önündeki en üst düzey güvenlik önlemlerini anlattı.

Bugün ABD’nin Avrupa Kuvvetleri Komutanı ve NATO Müttefik Kuvvetler Harekat Komutanı Orgeneral Curtis Michael Scaparotti Türkiye’de. İzmir’de NATO Kara Komutanlığı’nı da ziyaret ediyor. Açıkçası İzmir’e gidişini Brunson’dan ayrı düşünmek zor. Ziyaret çerçevesinde önceden planlanmış bir ayak bu, ancak İzmir olunca gözler ister istemez Brunson’a çevriliyor. Zira rahibin evinin önündeki önlemler komutanın İzmir’e gidişi ile alarm seviyesine çıktı.

Ben hala son tahlilde aklı selimin galip geleceğine inanıyorum. ABD’de kim Trump yönetimini nereye sürüklemek isterse istesin tam da Suriye’nin yeniden yapılandığı, Ortadoğu’daki durumun giderek daha öngörülemez olduğu bir süreçte ABD Türkiye’nin kopup gitmesine izin vermeyecektir. Washington’da da Erdoğan’dan nefret eden çevreler bile bir noktadan sonra Türkiye’nin zarar görmesinden önce ABD’nin çıkarlarının zarar görmemesini önceleyeceklerdir…”

Bu haber en son değiştirildi 3 Ağustos 2018 14:30 14:30

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam