Nasuhi Güngör bu kez büyük bir yalanı 'beğen'di

Kendi kitabını yalanlamasıyla tarihe geçen Nasuhi Güngör, bu kez Gezi ile ilgili sosyal medyada ortaya atılan çirkin bir yalanı 'beğen'di.

Nasuhi Güngör bu kez büyük bir yalanı 'beğen'di

“Tayyip Erdoğan’ın AKP’yi kurmadan önce ABD’de görüştüğü”nü yazdığı kitabı Muharrem İnce tarafından kaynak olarak gösterince “Yazdıklarım bilgi ve belgeye dayanmayan mesnetsiz iddialardı” diyerek kendini yalanlayan Nasuhi Güngör dünden beri gündemin ilk sıralarına yerleşirken, Twitter hesabından beğendiği bir paylaşımla ‘yalan bağımlısı’ olduğunu ortaya koydu.

Güngör’ün bugün beğendiği yalanın konusu, Adana’da Haziran Direnişi sırasında yapılan eylemlerde Adana Emniyet Müdürlüğü kadrosunda komiser olarak görev yapan Mustafa Sarı’nın ölümüyle ilgili oldu. Komiser Sarı, Adana’da 5 Haziran 2013 günü yapılan eylemlerde bir gruba müdahale ettiği sırada, Sular mevkisinde belediyeye ait alt geçit inşaatından düşüp hayatını kaybetmişti.

Sarı’nın nasıl öldüğü ile detaylar Adana Emniyet Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgide de aynı şekilde yer alıyor:

Ancak Sarı’nın ölümü Twitter’da “Gezi Kalkışmasını gerçekleştiren ÇAPULCU/SIRTLAN sürüsünün Adana’da üst geçitten atarak şehit ettiği KOMİSER MUSTAFA SARI’yı kimse hatırlamaz, çünkü vatanını savunurken ölmek onun vazifesi!” yalanı uydurularak yazıldı.

Güngör de büyük yalanı ‘beğeni’leri arasına aldı.

Haziran Direnişi’nin yıldönümünü yaşadığımız şu günlerde bu provokatif yalanı ortaya atan ise, AKP yayını Yeni Akit’in Haber Müdürü Murat Alan’dan başkası değildi.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/30/boylesi-gorulmedi-incenin-kaynak-gosterdigi-nasuhi-gungor-ben-yalanciyim-dedi/