Reklam
Kategoriler: Dış Açı

NATO’dan Türkiye’ye övgü: Destekleri için minnettarız

Reklam

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye’ye NATO’ya sağladığı destekten dolayı minnettarız ve ülkede son yıllarda artan askeri varlığımızla güneyinden gelen istikrarsızlık ve terör tehdidine karşı Türkiye’yle dayanışma içinde olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.

AA muhabirine konuşan Jens Stoltenberg, Türkiye’nin çok önemli bir NATO müttefiki olarak kolektif güvenliğe, NATO operasyonlarına ve misyonlarına birçok farklı şekilde katkı sağladığının altını çizerek Türkiye’ye teşekkür etti.

Afrin operasyonu için de değerlendirmelerde bulunan Stoltenberg, “Türkiye’nin meşru güvenlik endişeleri var” diyerek operasyona desteğini tekrarlarken, NATO’nun Türkiye’nin bu endişeleri ölçülü ve orantılı bir şekilde ele almasını beklediğini kaydetti.

“TÜRKİYE’YE MİNNETTARIZ”

NATO’nun Türkiye’ye destek sağladığına dikkati çeken Stoltenberg, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu çerçevede Türkiye’ye bazı güvence önlemleri sunuyoruz. Türkiye’de askeri varlığımız var, erken uyarı ve gözlem uçakları (AWACS) Türk hava sahası üzerinde uçarak destek sağlıyor ve aynı zamanda hava savunma bataryaları konuşlandırdık, Patriot bataryaları ve İspanya ile İtalya’nın SAMP-T bataryası Türkiye’ye sağladığımız destek unsurları arasında bulunuyor.”

Stoltenberg, “Türkiye’ye NATO’ya sağladığı destekten dolayı minnettarız ve ülkede son yıllarda artan askeri varlığımızla güneyinden gelen istikrarsızlık ve terör tehdidine karşı Türkiye’yle dayanışma içinde olduğumuzu gösteriyoruz.” vurgusunu yaptı.

“TÜM NATO ÜYELERİ KABUL EDİYOR”

NATO’nun iki üyesi Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler hakkında ise Stoltenberg, Türkiye ve ABD arasında doğrudan iletişim olduğunu ve bunu memnuniyetle karşıladığını belirterek “Ancak bu şekilde Kuzey Suriye’de ve Afrin’deki sınamaların üstesinden gelebiliriz.” dedi.

Stoltenberg, “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları tüm NATO müttefikleri tarafından kabul ediliyor.” ifadesini kullandı.

Reklam

Önceki Haberler

Laiklik Meclisi, Nisan ayı laiklik ihlalleri raporunu yayımlandı

Laiklik Meclisi tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan 'laiklik ihlalleri raporu' Nisan ayı için yayımlandı.…

8 Mayıs 2024 17:55

Slovakya Başbakanı Fico: Avrupa Birliği, Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamıyor

Slovakya Başbakanı Fico yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin Ukrayna konusunda anlamlı bir çözüm planı sunamadığı belirterek…

8 Mayıs 2024 16:59

Kayyum bürokratlarına çifte maaş: Misafirhane otel olmuş

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyumlar döneminde il dışından atanan ve kentte ''ithal bürokrat'' olarak alınan bazı…

8 Mayıs 2024 16:53

Yargıtay Başkanı seçiminin 35’inci turunda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimin 35'inci turundan da sonuç alınamadı. Seçimlere, 13 Mayıs Pazartesi…

8 Mayıs 2024 16:48

Purmo işçileri TİS görüşmelerinin sonuçsuz kalmasıyla greve çıktı

Birleşik Metal-İş Sendikası'na üye işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasının ardından İzmir Kemalpaşa’da yer alan…

8 Mayıs 2024 16:45

Yargıtay Başkanvekilliği görevine Ahmet Ömeroğlu seçildi

Yargıtay Büyük Genel Kurulunca, Birinci Başkanvekili ve Ceza Genel Kurulu Başkanı Eyüp Yeşil'in yaş haddinden…

8 Mayıs 2024 16:40
Reklam